Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mArZsi

    tag

    Sziasztok!

    Mielőtt megköveznétek az off-ért, egy egyszerű, ám fontos dolgot szeretnék kérdezni tőletek:

    Van-e valami kompromisszum nélküli, wifis internetezésre használható kínai olcsó Tablet?
    Itt az EKEN, ePad, iRobot MID stb-re gondolok, amit főként Vaterka és társain elég baráti árban 20-30k környékén elérhetőek. Mennyire használhatóak ezek erre? Valami teszt-tapasztalat ezzel kapcsolatban? :F

    Jó ideje olvasgatom a topikot kíváncsiság szinten, mivel én évekkel ezelött kerestem olyasmi ketyerét, amit ma Tablet Pc-nek hívnak. :)
    A fő cél mindig is a mobilitás, a használhatóság és az internet adta lehetőség volt.
    Sok mindennel volt már dolgom, ha csak az internet mobilitását veszem alapul, netezgettem telón wapon, majd kor előrehaladtával OperaMinivel, majd következett PDA, N95, notebook stb. Igazából mindenen túladtam, mert mind jó meg szép dolog, de kompromisszumokkal. Ami labdába rúgott (az igényeim szerint) a számítógép helyett/mellett az csak a notebook. Ez persze a felsoroltak közül a legkényelmetlenebb. Tekintsünk el ettől. Akkor most jön az, hogy de abban nincs 3G meg GPS stb. Igaz lehet bővíteni, határt csak a pénztárca szab, de már kicsit sokba lenne, meg egy egész csomagtartónyi elektronikát vihetnél magaddal nap mint nap. Netbook mobilitás szempontjából jobb, de ezen sem fogok filmet vágni, mert lemerül az aksi, ráadásul arra ott a 4 magos PC.

    Egyre jobban rá kellett jönnöm, mindennek megvan a maga szerepe és ne is várjon el tőle az ember sokkal többet. Nem svájci bicskával állok neki enni otthon, van kés, kanál, villa. Nem mobilon fogok fotózni pályázatra, hanem tükörrefis géppel és sorolhatnám.
    Hogy egy kicsi poént szúrjak be a végére, a topik 90%-át egy kínai iPhone klón okos-telefonnal olvastam el :DD OperaMini-n. Tegyük hozzá, hogy van a családba rendes Alma termék is, köztük telefon és iPad is. Én nem vagyok így eleresztve, GPS-em van külön, se GPS-es se a 8 érintést egyszerre érzékelő kijelzőre, se 3D-s játékokra a Tableten nem lenne szükségem.

    És itt jön az elején feltett kérdésem, ha leszűkítjük a felhasználási kört internetezésre, akkor....

Új hozzászólás Aktív témák