Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DrDante666

    tag

    válasz Krystal_s #31471 üzenetére

    A fentieket annak kapcsán írtam, hogy több olyan esetet olvastam, ahol felindulásból egyértelműen kijelentették, hogy milyen rossz egy tablet wifije, aztán kiderült, hogy sikerült beállítani (és tapasztalatom szerint a többség (tisztelet a kivételnek) vásárlás után csak össze-vissza állítgatja a routert, egyszer elkezd működni, örül és azzal be is van állítva, aztán kiderül a másik eszközön már nem is olyan jó), de persze ha több környezetben tesztelt, megalapozott és tömeges a visszajelzés, akkor az már tényleg gyanúsan széria "hiba".
    Az Overmaxra is volt 1-2 panasz (annyi viszont biztos, hogy úgy általánosságban jól működik a tulajoknál az említett tablet wifije (főleg, hogy alu hátlapos), ezt többen is megerősítik a topicjában, tehát biztosan nincs vele gond sorozat szinten), jelenleg is látható pl. az Overmax facebook oldalán egy eset, ahol végül egy ismerőse megoldotta a problémát, de mivel nem az ismerőse válaszolt, csak annyit lehet megtudni, hogy talán az IP címekkel volt gond (bár náluk egyáltalán nem is kapcsolódott).
    Távolról nehéz az általad írottakra bármit is mondani, általában a jelerősségen is lehet még állítani, ill. bár kicsi a valószínűsége, de lehet, hogy a router antennájával van valami, esetleg nagyon árnyékolnak a falak (és a notebookon azért jobb a vétel, mert annak erősebb az antennája). (Mielőtt bármihez is hozzányúlnál a legegyszerűbb szerintem, ha kipróbálod egy másik routerrel egy ismerősnél vagy nyilvános helyen (ajánlom a Wifi Analyzer nevű programot), és kiderül melyik eszközzel van gond.) Tapasztalatom szerint egy PC egyébként is szinte minden wifit megeszik, viszont a tableteknél a telefonokhoz hasonlóan ritkán előfordulhat, hogy valamiért nem szeretik egymást a routerrrel (okostelefonos példa van rá a családban, hogy otthon szakadozott neki, máshol meg stabilan ment, így végül belátta, hogy kénytelen routert cserélni, ha otthon is stabil wifit akar a telefonra).
    Továbbá kis százalékban a legtöbb műszaki cikknél előfordulhatnak hibás darabok, erre van a 3 napos csere és a garancia.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák