Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    Ma kb 3 órát nézegettem pár gépet az mm-ben és egy két boltban. megnéztem az Ipad 3-at is a retinával, a kijelzője tényleg csodaszép, de sok minden ellene szól nekem. Amiket még néztem: Note 10.1, Asus Memo Pad 10, és Acer Iconia A700.
    Sajnos a retina kijelző élessége nagyon megfogott, és ezek után eléggé zavart az 1280x800-as felbontás. Honlapokon igencsak elmosódottnak tűnnek a betűk.
    A Note valószínűleg nekem kiesik a csatlakozók elhelyezkedése miatt, és furcsa volt hogy a legtöbb gépen a kijelző nem sima volt, hanem vízszintesen rácsozódás látható ha úgy esik rá a fény. Sötétebb videóknál engem eléggé zavart. Érdekes hogy erről a tesztekben nem írtak. (talán a bemutató darabok nem ugyanazok mint amiket venni lehet) A felbontás itt sem tetszett, bár gyors a gép de amire kell mindegy hogy 4 magos samu, vagy tegra lesz a befutó azt hiszem. Az egyik bemutató samsungnak a töltőcsatlakozója már meg volt törve, ettől félek én is, valahogy átgondolatlannak tartom az elhelyezésüket. A hangszórók helye viszont tökéletes, minden tableten ott kellene lennie.
    A másik amit néztem, az Asus Memo Pad 10, ez külsőre nagyon tetszik, főleg ha úgy nézzük hogy lánynak lesz. A csatlakozók helye jó, oldalt a füles és a hangerő, nagyon kézre esik ha az ember fogja a kütyüt, hangszórók elég jól szóltak még a MM-ben is. gyorsnak ugyanolyan gyorsnak tűnt mint a samsung, nem döccent még annyit sem a net nézegetése közben. Tudom hogy tesztek szerint gyorsabb a samu, de egy átlag felhasználó talán nemveszi észre miközben mailt olvas vagy angrybirdsezik.
    Könnyűnek tűnik, jó fogni, és szép is, egy lánynak ideálisnak tűnik, és ez a legolcsóbb a 3 közül. Elégnek kellene lenni arra amire használva lesz. ha a note és az asus kellene választani, akkor inkább az asus tetszik, képminőségre semmi különbséget nem láttam MM viszonyok között.
    Amit viszont legtöbbet nézegettem az az Acer Iconia A700. Nekem ez tetszik legjobban tudásra. Külsőre sajnos a legkevésbé, és nagyon félek az Acertől. (jogosan, vagy nem kell félni?)
    Ami nem tetszik az a súlya, és mérete/formája. Elég fiús, és nehéznek tűnik (kb 60-100gr-al nehezebb a másik kettőnél) Ez nem véletlen: 9800-as akksi van benne és mindenhol azt írják, hogy brutál ideig működik (fullhd film nézéssel is 10 óra fölé mehet) Ez nagyon nagyon pozitív. Kérdés mennyire jó egy óra után is kézben tartani. A csatlakozók itt sem olyan rosszak, igaz alul vana töltő, de volt annyi eszük hogy L alakú csatlakozót tettek rá, ami egyszerű dolog de igen praktikus. Oldalt a jack, és sajnos felül a hengerő. Szabvány aljzatok, és ami nagyon fontos még hogy alapból 32Gb-os. (megtámogatva még egy 32-es kártyával ez már tekintélyes tárhely a fotóknak - zenéknek, és ezek lennének pakolva rá bőven)
    A legfontosabb viszont a kijelző. Számomra csodaszép. A Samsung és az Asus még csak a közelébe sem ér sem színben sem felbontásban. Ez 1920x1200-as, és a weboldalak olvashatóságát végre össze lehet hasonlítani a retinával. Az apró betűk is tű élesek, nagyításkor nem látszanak a betűk pixelei, a full hd videók nagyon élesen láthatók - érthetően - és a hd játékok is sokkal de sokkal szebbek. Egysóval ez a kijelző tökéletes arra hogy tabletben használják. Nem is értem hogy a többiek hogyhogy nem ilyet tesznek bele. Egyszerűen a felhasználói élmény teljesen más. A tabletet pont netezésre és tartalmak megjelenítésére használjuk, ez lenne az alap. Írtak az acer akadozásáról, talán néha érezhető valami, de nem tűnik zavarónak.Én főként az acer saját felületének tulajdonítom, ha az ember felrakna egy romot ami 4.2-es szerintem röccenésmentes lenne.

    Konklúzió: a lényeg amit az ember lát egy tabletból, a kijelző. Ezért nekem magasan az Acer tetszik a legjobban, a szolgáltatási is magasan jobbak (32gb, nagy akksi), viszont félek az Acertől a minőség miatt, és külsőre a legcsúnyább, bár ízlés kérdése. Valószínűleg az Asus és az Acer között dől el a dolog, van vélemény ezekről? Főleg az acerről érdekelne sok tapasztalat. (ráadásul arra csak 1 év a gari)
    Ha van itt A700 használó írjon tapasztalatot, köszönöm, vagy ha valaki tud érdekes dolgot róluk az is érdekelne.
    Nagyjából erre jutottam. Vélemény? Ja, és mennyire nem zavaró/zavaró az 1280x800 a mindennapi használatban?

    Ott van még a Toshiba T300 is, itt a fórumon bruttó 89900-ért adják, az is elgondolkodtató a GorillaGlas-al és Tegra 3-al. Azt még nem néztem meg.

    CHIPman: megnéztem és próbálgattam ma a Nexus 10-et is, gyönyörű a kép ( de nem láttam különbséget az acer és a nexus között, ráadásul a nexus oldalról már lilul, az acer nem, jobbnak tűnik oldalról)
    Gyorsnak brutál gyors, de horror ára van, tabletre annyit nem költenék illetve csak na nagyon sokat kellene használni mindennap, vagy munkára. Lánynak átlag használtara teljesen feleslegesnek tűnik, és fiús kinézetű :)
    A kompatibilitási probléma meg olyan, hogy ami nem fog menni az kimarad, a lány nem hardcore játékos, inkább egyszerű tili toli játékok érdeklik, Az még a 2 magosokon is bőven elmenne.

    Ja, még valami: mi lehet a különbség e kettő Acer Iconia A 700 között? Egyik - másik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák