Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wlac

    Ármester

    Üdv mindenkinek!
    Pár hete történt, hogy egy után gyártott töltőnek köszönhetően a laptopom amúgy sem túl nagy (~1.5 óra) üzemideje 15-20 perc körülire csökkent. Hálózatról persze még simán tudom használni, de elvesztette hordozható eszköz státuszát. Egyébként is egy 15.6"-os készülékről beszélünk, amit szimplán nem könnyű hordozgatni, ezért úgy határoztam, hogy beszerzek egy tabletet mellé. Ehhez kérnék egy kis segítséget.

    Mivel fontos szempont, ezért kezdeném az árral: 50 ezer forint körül keresnék gépet, őszintén szólva az sem zavar, hogyha használtan veszem.
    Netezésre használnám, de emellett még fontos szempont lenne az, hogy a videókat szépen játssza, valamint boldoguljon a komolyabb androidos játékokkal is. Jelenleg egy ZTE Blade-em van, tulajdonképpen azt szeretném leváltani, mivel sajnos az igényeimnek kevés a benne található hardver: a weboldalakat lassan tölti be (2.3-as Androiddal viszonylag gyorsan, de azzal mindig meghalt az érintőkijelző), filmezésre viszonylag kicsi, ráadásul a konvertált videók is szeretnek akadni rajta. És akkor még nem volt szó arról, hogy az Angry Birds is akad...
    Jó lenne, hogyha lenne HDMI-kimenet a gépen (filmezéshez monitorra közni), ezen felül teljes USB-port. Nem vagyok nagy mobil-gamer, de van ár játék, amit szívesen végigjátszanék, ilyen például a Dead Space nevű csoda, ami elég jól néz ki, s örülnék neki, hogyha folyamatosan futna. Éppen ezért nem ártana valami komolyabb hardver a vasba.

    Amit kinéztem, az egy Concorde 7020-as. Erről a gépről mi a véleményetek? Negatívumnak hozzák fel sok helyen, hogy wifivel 4 óra körül mozog az akkuidő, de a mostani 20 perc (csökkentett fényerő!) után az teljesen megfelel nekem. Ha jól láttam, elég komoly belsővel rendelkezik, valamint minden van rajta, ami nekem kell. Mivel azonban nem ismerem a márkát, félve közelítek felé (ZTE-vel is sok gondom volt, mégis szeretem nagyon). Az, hogy 2.3-as Android van rajta nem zavar, de azért érdekel, hogy miben tud többet a Honeycomb?
    Illetve akad még egy dolog, amire kíváncsi vagyok. A koliban használnám, ahol nincs wifi, mobilnettel pedig nem akarok foglalkozni. Láttam a neten ethernet->usb átalakítókat, ezek mennyire életképes eszközök? Mert fontos lenne, hogy legyen net a koliban, de nem akarok routerrel vacakolni.
    És legutoljára: mennyire kicsi/nagy ez a 7"? Mobilitás szempontjából biztosan jobb, mint a 10-es, ráadásul filmezéskor monitorra kötném (már ha lehet ilyet), nem beszélve arról, hogy nem nagyon találtam nekem tetsző táblát ebben az árfekvésben. Az, hogy netezés közben zoomolgatni kell, nem zavar, ha azt gyorsan teszi, nem pedig úgy, mint a Blade...

    Előre is köszönöm!

    “A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur

Új hozzászólás Aktív témák