Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Thomas19

    tag

    ■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8" vagy 10" vagy nagyobb? 10"
    ■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? inkább újat, félek, hogy a használtnak megadja magát az aksija, aztán úgy mindjárt nem éri meg, ha cseréltetni kell
    ■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció? bármi lehet
    ■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés, böngészés, stb.) leginkább filmnézés, esetenként világos környezetben, böngészés, kis játék
    ■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj). maximum 50k

    Jelenleg Huawei MediaPad M2-m van 16 GB tárhellyel, 8" kijelzővel. Valószínűleg az aksija ment gallyra, mert elkezdett random kikapcsolgatni, először még csak játékok közben, most már filmnézés közben is, akár töltés után 10 perccel is megadja magát. De nagyon klassz kis tablet volt, minden igényemnek megfelelt a mai napig, egy dolgot leszámítva. A 16 GB tárhely sajnos a mai igényeknek már nem megfelelő, évről-évre kevesebb alkalmazás fért el rajta, ahogy nőtt a méretük, most már kb. csak 1 nagyobb játék és a legszükségesebb dolgok.

    Amiket nézegettem:
    Huawei MediaPad T5: Egyértelmű, mivel ez áll talán a legközelebb hozzá, kivéve hogy ennek nem hinném, hogy Harman/Kardon hangszórója lenne, amit imádtam az M2-ben, még zenét is simán lehetett róla hallgatni. Viszont ebből ami 50k-ból megoldható, az a 2 GB RAM-os modell, ami semmi előrelépés nem lenne a sok éveshez képest. A 32 GB tárhely és a 10" kijelző persze sokat számítana, de a 8-as Android meg már most elavult, és a tárhely sem biztos, hogy sokáig elég lesz, és azért én nem 2 évre szeretek műszaki cikkeket venni. Viszont ebben elvileg még van Google Play, igaz? Tehát újabb Huaweiekben nem igazán gondolkodom emiatt.

    Alldocube iPlay 30 Pro: Olvastam, hogy itt többen is ajánlják, és nagyon tetszik most ez a 43 ezres ára is a Bangoodon, szóval ez talán az első számú kiszemeltem jelenleg. Tesztekből amit megtudtam, hogy nagyon jó a fényereje, ami fontos szempont, ha a kivilágított vonaton akarok valamit nézni rajta, és hogy nagyon szép képe van a kijelzőjének, szóval ideális filmnézésre. Viszont nyilván a hangszórói ennek is gyengébbek lesznek a régivel összehasonlítva, ráadásul egy oldalon vannak, ami nem tudom, hogy mekkora kompromisszum lenne cserébe a nagy tárhelyért és a több RAM-ért cserébe. Az iPlay 20 Prót is néztem, de az elvileg gyengébb, és nem is olcsóbb.

    Lenovo TAB M10 Plus: Ezt igazán a tesóm ajánlotta, hogy ma akciós az Amazonon, és ennek legalább kétoldalt vannak a hangszórói, de attól még lutri, hogy jobban szól-e. Kevesebb tárhely és RAM és drágább. Gyanítom, hogy akkor már az Alldocube X Neo jobb választás lenne ezekkel a paraméterekkel, de az meg már kívül van a keretemen.

    Igazából ezekben gondolkodom elsősorban, de mondjátok, ha van még valami érdemleges ebben az árkategóriában. És természetesen az utolsó opció a régiben aksit cseréltetni, ami gondolom szintén lenne legalább 15k, és akkor továbbra is csak 8" kijelzőm és szűkös tárhelyem lenne, de talán pár évet még kihúzhatnék vele, és addig élvezhetném a klassz hangszóróit, mert igazán sebességgondom nem volt vele, amíg működött normálisan.

    Előre is köszönöm! :)

Új hozzászólás Aktív témák