Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz bl4ze #150547 üzenetére

    Egyetlennel se. Ehhez az kéne, hogy a WLAN chip tudjon packet insert-et, tudjon duplán soft AP-t.. olyan dolgokat amiket egy telefonban levő WLAN chipnek végfelhasználói felhasználásban vastagon nem kell tudnia.

    Ez egy Kali/Nethunter ROM-hoz is milyen jól jönne.. nyilván pont ezért nincs is ilyen készülék amivel ezek out-of-the-box mennek mert még a Kali-nak is külön ajánlása van külső WLAN chipekre mert ezek képesek arra amire most te erőszakolni akarod azt a telefont (Wifi routerek chipjei tudnak ilyet alapból ha otthoni felhasználásról beszélünk).

    A sima bridge mode ide nem is elég, hiszen amit akarsz az azzal jár hogy két interface lesz IP-vel ellátva, mindkettőre meg kellene írnia a dnsmasq-ot és NAT-olnia + route-olnia kellene köztük - nagyon nem triviális és nem is támogatott, ez eleve dupla soft AP működés lenne. Valamikor lesz majd Android 11-ben olyan, hogy USB Ethernet csatlakozóra lesz tethering (+info).. de alapból az se WLAN-ról USB Eth-ra hanem mobilnetről USB Eth-ra.

    FYI: Nem csesztek el semmit, követik (és megkövetelik) a közelgő bevezetendő standardokat és biztonságosabbá tetetik veled a saját hálózatodat. Megvan az oka és a rendes módja, rendesen alá kell iratni azt a certet - az hogy a hálózatod nincs felkészítve erre hanem saját aláírású certet használ az más kérdés, erre tartotok IT részleget gondolom, az meg megint más kérdés ha nem tudják vagy nem akarják neked megoldani. Az Almásoknál se lesz ám ez máshogy (talán már nincs is? azt a vonalat nem követem annyira), ott it be fogják vezetni hogy nem lehet majd hozzáadni pl. saját aláírású certet, mindenféle himi-humi random self-signed dolgokat, rootCA-t.. etc.. Ez nem vicceskedés, a WPA3-hoz kelleni fog és biztonságtechnikailag ingoványos volt mindig is.. utána kell olvasni és rendesen kell enterprise WLAN-t tervezni / kivitelezni [1] [2]

Új hozzászólás Aktív témák