Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hali mindenkinek. WhatsApp költözés régiről új készülékre problémám van.

    Megpróbáltam Google-drive-ról visszaállítani és megpróbáltam az adatfájlt másolva visszaállítani a beszélgetéseket/anyagokat.
    Semmi nem megy, napok óta küzdök, perpill már a hitelesítésekre is órákat fél napokat kell várnom, szóval most meg vagyok picit lőve ezzel, sajna melóban is ezt használjuk mikor valaki szabin van és épp szabin vagyok. Így eléggé kényelmetlen a dolog.
    Leírom mit csinálok hátha az segít megoldani a problémát.
    - Régi készülék, Samsung J5, szinkronizáltam google drive-val a beszélgetéseket.
    Új készülék, Samsung A50, belépek hitelesítek, beírom a google drive accountot a visszaállításhoz
    - végig megyek, belejentkezem, erre whatsapp-ba való visszatérésnél mondja, hogy ha szeretném a google accountról visszaállítani a beszélgetéseket akkor adjak meg egyet
    - megadom megint, akkor ezt elutasítja, hogy az account már hozzá van adva, eltávolítom a telefonról az account-ot, majd újra végig lépegetek
    - itt vissza whatsapp-ba és ezt a kört játszuk, nem enged tovább lépni
    - ekkor azt mondom, hogy kihagyás (skip), aztén bemegyek a beálíltásokba, beállítom a mentéseknél, hogy a google drive-omra lehet menteni, ott meg kiírja, hogy már x mennyiségű adat van lementve és ha vissza akarom állítani akkor csak újra kell installálni a whatsapp-ot.
    Na most ez ilyen végtelenített kör.

    Másik amit csináltam, hogy lementettem a régi fizikai backup fájlokat a régi telefonról.
    Átmásoltam az új telefonra, már egy vagon mappában benne vannak a file-ok. \Whatsapp\Database; Android\Media\whatsapp.com\Database; simán kint a gyökérben, akkor fent vannak az sd kártyán is. De semmi, egyszerűen újratelepítésnél, nem ajánlja fel, hogy visszaállítás.

    Smart Switch nem viszi át a beszélgetéseket.

    Neten már feltúrtam mindent amit találtam, de nem jutottam előre.

    Lehet van valami alap, Google/Samsung szolgáltatás ami nem megy? Lehet nem fut rendesen a háttérben valami? A telefont amúgy reseteltem majd, átraktam a dolgaim javát Smart Switch-el az új készülékre.

    Erre van valami megoldás? Miért nincs egy ilyen programban kézi visszaállítás? Miért nem ajánlja fel, hogy én magam kiválasszam hol vannak azok a rohadt file-ok?
    Valószínűleg le kellene állnom erről a szarról, de az ismerősök nem mennek át más alternatívára. Persze azt nem tudom más alternatívák hogy kezelik a hasonló szituációkat.

    re: -Maci-
    Igen, ez meg a másik, miért ne futhatna több eszközön is ez a szar?

    [ Szerkesztve ]

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Új hozzászólás Aktív témák