Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petipetya

    nagyúr

    válasz ryori #39700 üzenetére

    Szerintem nem a böngészőtől lesz biztonságos a netbank használata, hanem a belépés módjától. Nálam például van egy kód generáló alkalmazás (a bank készítette), amely új kódot készít minden belépéshez és tranzakcióhoz egyaránt. Ráadásul az alkalmazásba is külön kóddal lehet belépni - ez a külön kód (csak) a fejemben van, ahogyan a netbank felhasználói neve is.

    A telefonod pedig nem az ilyen biztonsági alkalmazásokkal lesz védve, hanem általad. Nálam például le van tiltva a simről a nemzetközi sms, nemzetközi hívás és a roaming (és nem a rómaiak, ahogy a SwiftKey akarja mondani, haha). Persze ez nem véd lopás esetén (nem ellen, hanem esetén, fontos a különbség), mert arra ott van például a Cerberus és a többi hasonló alkalmazás. Emellett ezek a tiltások nem védenek az ellen sem, ha egy kém alkalmazás elküldi az adataidat egy szerverre - például a netbankos belépésnél begépelt karaktereket (ekkor jön jól a jelszó generáló alkalmazás, hiszen kétszer nem lehet belépni ugyanazzal a kóddal).

    De szerintem ehhez valami nagyon gyanús billentyűzet vagy egyéb alkalmazást kell feltelepíteni... Az ilyenek ellen nem véd 100%-an a Play kizárólagos használata, de jobb, mintha különféle oldalakról leszedett varez alkalmazásokat telepítenél.

    Egyszóval: szerintem a bank által írt jelszó generáló alkalmazás kell a biztonságos netbankoláshoz, illetve biztonsági alkalmazás lopás esetére (vírusirtó felesleges).

    Még egy gondolat a témában, habár nem teljesen ide kapcsolódik. Utálom az olyan fizetős alkalmazásokat, amelyeknek nincs ingyenes alternatívája kipróbálás céljából. Hiszen 15 perc alatt nem lehet kitapasztalni egy alkalmazás hibáit, így felesleges is megvenni. Az ilyen progikkal nem is foglalkozom, akármennyi is csábító lenne használni.

    [ Szerkesztve ]

    "nincs rá lezsóidő"

Új hozzászólás Aktív témák