Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    válasz meridaharcos #56713 üzenetére

    Beleszőtte a mondatba a kulcsszót: "automata". Ehhez egy automatizáló kell. Persze ez is egy program, aminek futnia kell. Csak a hibernálásért nem érdemes vacakolni vele. De ha több, hasonló megoldással feleslegessé tesz néhány alkalmazást, akkor már bőven megéri.
    "Hibernálás":
    Amikor egy kijelölt alkalmazás eltűnik a képernyőről, akkor az automatizáló vár x percet, majd leellenőrzi, hogy az alkalmazás nincs -e a képernyőn és ha nincs, akkor letiltja, "fagyasztja". Na, az biztos nem fog elindulni magától a háttérben.
    "Indítás":
    Ez egy kicsit bonyolultabb leírva, de nem nagy cucc. Én úgy csinálom, hogy rákattintok a Playen az ikonjára. Ekkor megjelenik nagyban. Csinálok róla egy screenshotot. Képszerkesztővel körbevágom és lekicsinyítem ikon méretűre. Készítek az automatizálónak egy parancsot (vagy másolok egy meglévőt), ami "kiolvasztja" és indítja az alkalmazást. A Launcherben ehhez a parancshoz rendelek egy parancsikont, amihez az elkészített képet társítom. A használatnál már nincs különbség. Ugyanúgy néz ki, mint ha az alkalmazást inítanám az ikonjával.
    Lehet rá mondani, hogy bonyolult. De rutinnal kb. 3 perces művelet és vannak előnyei a Greenify -hez képest. Pl. az, hogy ezt én csináltam. :) Ennél nagyobb, hogy nem muszály az ikonnal indítani. Az automatizáló is el tudja indítani, ha az általam megadott feltételek teljesülnek. Pl. bekapcsol a kijelző, a teló mozog, nincs szükség a takarékosságra, mert töltőn van, stb, stb...

Új hozzászólás Aktív témák