Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • salaud

    aktív tag

    Kb egy hete megjött a Doogee Valencia2 Y100pro telefonom. Tinydeal-től, német raktárból dhl-el 1 hét alatt itt volt. Mivel most már van némi tapasztalat vele, gondoltam írok pár szót róla:

    Tartozékok: 1 fólia a készüléken, egy mellette + 1 mikroszálas kendő, áttetsző szilikon tok, ami teljesen Samsung copy, s6-on láttam ilyet. Agybadugós headset, kinézetre minőségi, formatervezett, ami beszédre jó, de másra nem, tompán szól rettenetesen. 1A eu dugós töltős, ami jó, csak bumfordi, hozzá usb kábel, na, ennek viszont kicsit gagyi érzete van, de nincs gond vele.

    A készülék szép. Teljesen esztétikus, a forma mindenhonnan másolt, és mégis semleges. Van akinek Samsung, van akinek iPhone jut róla eszébe, sőt, hitték már HTC-nek is. Kijelző tűéles, kalibrálható(miracast), fényerő rendben, bár elég fura az auto fényerő megoldás android 5.1 alatt(szerintem a 4.4-é jobb volt), hátlap feszegetős, magától lejönni nem fog. Hátlap-gombok fém érzetűek, rendben vannak. Hangminőség teljesen rendben, mint telefonálás, mind zenehallgatás közben.Bluetooth, HotKnot működik hibátlanul, wifi erős, nem dobál jelet. Gps szerintem gyors, pontos, épületen belül is talál jelet, ha nem liftben vagyok. A 2 Gb ram megvan, a tárhely 16 Gb, amiből 12 szabad, és nincs szétparticionálva.
    Antutut nem futtattam, minek, akit érdekel, keressen rá, olyan ~20000 pont körül csinál. Akadozással még nem találkoztam, röccenés nélkül fut a rendszer. Melegedés nincs.
    A rendszer Android 5.1, 1 OTA frissítés volt, ami a magyar nyelvhelyességen javított helyenként, azóta angol illetve google fordítós résszel nem találkoztam. Dupla koppos ébresztés, gesture bigyók vannak, működnek. Előtelepített szoftverek: Document To Go, Xender, GO keyboard. Ezeket el lehet távolítani, de teljesen csak root joggal törölhetőek. Szerintem teljesen feleslegesek, a Xender pcr-e csak Windows8-től felfelé telepíthető, linuxra pedig nincs, a Document To Go-nál van már jobb ingyenes alternatíva, a Go keyboard-ot meg nem szeretem. Root jogot nyerni ennek a zipnek a letöltése, majd gyári recovery-ből telepítése segítségével lehet, akinek részletesebb leírás kell, nézze meg ezt a videót youtubon.

    És most jöjjön a készülék "gyenge" pontja, az akku. Névleg 2200mAh-s, neten fellelhető infók szerint valójában 1800-as akku, amitől kicsit féltem, ehhez képest sikerült már vele 7:30 perces kijelzőidőt produkálni, és nem repülős módban. Átlag 5 órát hoz, persze le lehet meríteni sokkal hamarabb is, de az egy, másfél napot hozza.

    Egy THL T6S-t cseréltem erre a készülékre, amivel meg voltam elégedve. Abban MTK 6582 soc volt, 4 mag, 1.3 GHz, ebben 4 mag, 1GHz. A modernebb soc erőtöbblete olyankor érezhető, amikor voip hívás közben elkezd a play frissíteni, és nem akad a hang.

    Én elégedett vagyok a készülékkel, nem bántam meg a vásárlását. Nyugodt szívvel ajánlom azoknak, akik
    egy szimplán jól kinéző, nem csúcskészüléket szeretnének.

    [ Szerkesztve ]

    A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

Új hozzászólás Aktív témák