Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz slezakimi #124067 üzenetére

    :W
    Nem érted. 4:3-as a képérzékelőd, ha abból levág alul-felül hogy 16:9-es legyen akkor azok a pixelek hiányozni fognak, annyival kevesebb lesz! Azt hittem hogy rajzolnom kell, de találtam képet, a ráírt felbontásokat ne nézd, mert másik telefonhoz tartozik:

    A piros keret alatti és feletti rész, ami X megapixel, az hiányozni fog a 16:9-es képedről, annyival kevesebb megapixel lesz. 16:9-ben annyi lesz a felbontás amennyit az opencamera vagy a gyári kamera vagy akármelyik kamera app enged.

    Ha fixen be tudnád fogni a telefont, és készítenél egy képet 16:9 max felbontásban és 4:3 max felbontásban, akkor látszana rajta, hogy melyik részt vágja ki a 4:3 képből, hogy 16:9 képed legyen, és mik azok amik 16:9-ben lemaradnak a képről.
    A 4:3 kép több információt tartalmaz, ezért több megapixeles, a 16:9 módban kevesebb kerül a képre. Ha 16:9-es képet akarsz, akkor így azonnal meglesz alacsonyabb felbontáson, vagy fényképezel teljes felbontásban 4:3-ban, és utána úgy vágod körbe ahogy akarod 16-re, de ez utómunka. Eldöntöd, hogy akarod használni, de a felbontás annyi amennyi.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák