Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fateless

    veterán

    válasz Zeki #140218 üzenetére

    Belenéztem a varázsgömbömbe:
    Az adatok szokásosan jók lesznek. A készülék szoftvere első nyomkodásra megfelelőre várható, alap doriddal, amit otthon "felcicomázhatunk". Szoftverfrissítésről felesleges álmondni. A kamera roppant gyenge lesz.

    Az, hogy mennyire válik be, a vele szemben támasztott elvárásoktól fog függeni. Amenyiben egy munkaeszközt keres valaki, megfelel, bár ahhoz kicsit drága. Ha mondjuk egy Samsung A52s 5G utódját keresi, akkor hiába a nagyobb RAM/ROM, erősebb ilyen-olyan paraméter, összességében csalódás lesz a készülék. Azért a tesztet én is nagyon várom róla, sok tekintetben szimpatikus lenne ez a készülék. Normális kamerával és szoftverrel a 600USD-t sem sajnálnám érte.

    (a varázsgömböm támogatója a közel 20 éve vásárolt kínai telefonok tapasztlatai voltak)

    Érdekes egyébként, hogy 2003 óta vásárolok kínai készülékeket. Bár közben is mindig van egyéb gyártótól is, de akkor kezdtem az okostelefonos létet, majd az első komoly benyomást egy Qtek s100 tette rám, majd még inkább a Qtek 9000 (ami még itthon van egy dobozban, mellette kb 15 másik őskori okostelóval). Mégis az igazi csúcsot a kínai készülékek számomra abban a korszakban érték el, amikor pl a Jiayu G2-k, az alap ZTE-k és rengeteg noname készülék futott itt a gapps felrakásával és társaival. Amikor 10 éve még nem ismerték ezeket a készülékeket, és egyszerre volt nálam egy Sony Xperia Arc S és egy random kínai készülék, és a kínait gyakraban vettem elő, mint a máig gyönyörű Sony-t.
    Aztán valahol a Xiaomi Redmi 1s és a Honor 3x idejében talán 2014-ben volt az a pont, amikor már "száműztem" a nagy márkákat, és csak a kínai készülékek szerepeltek nálam. Ekkor volt az, hogy a 120k-s modellek tudását adták a kínaiak 40k környékén úgy, hogy már szoftveresen sem voltak olyan szerencsétlenek, hogy sokat kelljen küzdeni velük (pár készülék előtte sem volt rossz). Ugyanakkor évről évre kezdtek úgy emelkedni az árak, hogy már kevésbé érte meg kintről rendelni.
    Mostanra a teljes családomnak kínai a készüléke (egyedüli kivétel nővérem, aki még mindig egy Samsung S8 edge-et használ, pedig a cégénél vehetnénke újat, de már nem akarja azt megtanulni). Nálam is egy Huawei P30 Pro az elsődleges készülék, a ketteske egy Realme 8, a hármaska pedig egy Alcatel 3x, de van még pár régebbi kínai készülék is. Durva, hogy mekkorát változott e téren a világ, no meg ahogy megvénültem, már nem akarok mindenféle dologgal játszadozni, mint 10-20 éve...

    Nosztalgia OFF

    [ Szerkesztve ]

    "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Új hozzászólás Aktív témák