Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cappa72

    nagyúr

    válasz Cifu #61838 üzenetére

    és én vagyok a hülye, hogy ezen felakadtam
    Nem , nem vagy hülye.
    Nekem is kicsit rua volt ezt elfogadni.
    Alapvetően amikor valaki ROM-ot cserél, akkor pontosabb volna azt mondani, hogy Frimware-t cserél, és még a kínai oldalaknál is azt írják hogy "gyári firmware frissítés".
    Tehát valahol igazuk lehet, amikor azt mondráj, hogy 4GB ROM-mal árulják. Azt is írhatnák, hogy 4GB eMMC (ami a memória típusa), vagy 4GB NAND Flash, 4GB e2PROM. De egyszerűen ROM-ot írnak.

    A Telenor is 4GB belső memóriát ír (Blade Supet, MT6577T). Memória pedig többféle van. Belső memórián lehet érteni az a belső tárhelyet, amelyet a felhasználó tud használni (/data partíció és/vagy belső SD tárhely). Ez legalább akkora csúsztatás(?), vagy inkább pontatlan megfogalmazás, mint a ROM. Ugyanis ebből a belső SD 2GB, a telepítendő programok számára azonban csak 500MB marad, amit szintén tárhelynek mondanak.

    szerk:
    A Mobilaréna esetében: Szabadon felhasználható belső tárhely
    Samsung UK: Memory
    LG UK: Internal Memory / eMMC
    Sony US: Internal Phone Storage
    Motorola Moto G: Memory

    Innen is látszik, hogy kinek mi a szóhasználata ebben... Legpontosabb az LG UK. eMMC. De ez az eMMC is az, ami az összérték. Általában a júzereket meg ezen technikai elnevezés egyáltalán nem érdekli. Sokszor nincsenek is tisztában azzal, hogy a 4GB hogyan épül/osztódik fel. Majd jön a pofáraesés pl. a Sony megnevezés esetén, Internal Phone Storage... Ez most a /data partíció, ahova a user programok települnek, vagy a belső SD?

    Nagyon sok megnevezés kering, és mindenki úgy adja elő, hogy az jobb színben tűnjön fel.
    Ez olyan, mint a 200GB-os HDD.
    1024 vagy 1000 Mega Byte-os egységekben számítva?

    [ Szerkesztve ]

    B.C. Rich Platinum Warlock eladó 105kHUF

Új hozzászólás Aktív témák