Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #96302336

    törölt tag

    válasz mark! #59313 üzenetére

    Ez pontosan így van. Egy Zepter edényben is lehet szar kaját csinálni, és egy ócska zománcosban is gurmé mennyországot. A képet a téma teszi érdekessé, és nem a technológia, amivel csinálják. Régen a filmes világban sokkal engedékenyebb volt minden, ott még minimális bemozdulás is elfogadott volt. mert ugye csak 24 kocka állt egyszerre rendelkezésre, és azt is csak jóval később lehetett megnézni, hogy sikerült-e.
    A mai technológiának köszönhetően egy fotózás alatt akár 10.000 kép is készülhet. egyre több embernél látom, hogy sorozatokat lő. Azzal a felkiáltással, hogy egy csak jó lesz.
    Engem a "pixel porn", és a többi hasonló dolog abszolút hidegen hagy. Ha egy kép témája kellően jó, akkor bőven másodlagos, hogy a kép sarkában 5000% belenagyításban nem jó a képalkotás. Egy jó fotónál sem nagyítóval vadásznak a hibákra, hanem a téma ez elsődleges. Csak az számít, és az utómunka.A belenagyítás is akkor számít csak, ha pl. madarakat fotózol teleobjektívvel, mert sokszor olyan messze vannak, hogy erős képkivágással lehet a nyers képből kihozni a lényeget. Aki nyersen hagy bármit, az csak egy emlékfotó. Aki törődik az utómunkával, az le tudja válogatni a számára is értékes, és mások által is értékelhetőnek vélt dolgokat. Szerintem a a gomb megnyomása, csak a fotó első része, az utómunka legalább olyan fontos. És innét nem fog annyit számítani, hogy milyen is az a gép, amivel készült. (annyit azért igen, hogy egy normálisabb fényképező által kidobott raw azért sokkal rugalmasabban kezelhető, és több lehetőséget is ad az utómunkára, mint egy telefon)
    Akkor jó a fotózás szerintem, ha örömét leli benne az ember.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák