Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • legiaap

    nagyúr

    válasz tildy #11653 üzenetére

    Na akkor story.

    Utazás: Odafelé London Midland-el utaztunk (villamosított pályán). Maga a vonat kényelmetlen, (amúgy nem first class-ra vettem jegyet, mert az drágább volt) de baromi gyors. Lemértem telóval és azt mutatta 170-el mentünk. Nem hittem a szememnek. Gondoltam nézem majd a tájat, de esélytelen volt, mert totál beszédültem a sebesség miatt. A Virgin vonatai persze még erre is rávernek. Egy csomószor elhúztak mellettünk, mikor ugye mi sem voltunk lassúak. Percre pontosan indultunk és érkeztünk, utazás közben nem volt az a jellegzetes döcögés, mint otthon a MÁV vonalain. Visszafelé már másik útvonalon jöttünk, nem felsővezetékes pályán, ezért valamivel lassabbak is voltunk, de legalább a kocsik kényelmesebbek voltak. Oda-vissza 51 font volt a jegy két főre, ami szerintem nagyon jó. Szóval le a kalappal az itteni MÁV előtt.
    Birmingham: Csudaszép város. Egyből megfogott minket. Itt tényleg angolok laknak. Sokkal kevesebb a bevándorló. Fura is volt, hogy mindenütt angolt hallunk, de azért egy kicsit rémisztő is. Itt azért már nem ér annyit a kicsi angol tudásunk, mint Londonban. A városban rengeteg az újépítésű lakónegyed, ami frissességet, fiatalosságot sugall. Végre nem csak azokat a régi angol téglalakásokat látja az ember. A város sokkal tisztább. Szóval, I like it!
    Lakáskeresés: Ugye még előző, héten fikszáltam le egy ügynökkel, az időpontot és, hogy akkor ő mutat lakásokat. Azután pár napra rá keresett egyszer (csak nem tudtam felvenni) és tegnap kiderült miért. Azért, mert nem tudott eljönni aznap és egy másik kolégája fog segíteni. Minket ez hidegen hagyott volna, ha tudta volna a dolgát, de nem. Rosszabbúl vezet, mint egy nő. Autópályán nem tudom miért 5-ösből kettesbe...azt hittem szétesik a gép. Azt parkolni nem tud, le is fulladt párszor...szóval balfasz volt. A lakásokhoz szerintem most ment először. Valahol azt sem tudta hol a bejárat. Volt olyan lakás ahova nem tudtunk bemenni, mert nem nyitotta a kulcs, gondolom szart hozott. És a beígért lakások többségét be sem mutatta. Kettőt láttunk, igaz abból az első szerelem volt, csak kár hogy bútorozatlan volt, de a kilátá, na az mindent vitt. Aztán mikor a rezsiről kérdeztem, meg a counsil tax-ról akkor nem tudott válaszolni, pedig ezek fontos tényezők. Amúgy ez egy olyan ügynökség, akiknek saját újépítésű lakóparkjaik vannak és azokat a lakásokat adják ki, vagy el. Saját takarító és karbantartó személyzetük is van. Egyszóval lehet, hogy az ügynökség jó, csak szar ügynököt fogtunk ki, aki felkészületlen volt. Ja és tök csendes volt, pedig neki az lenne a.dolga, hogy pofázzon és meggyőzzön minket. Egy aprócska megjegyzés. Egyik lakásukban sem volt mosógép, de még hely sem volt kialakítva neki. Lehez talán ezekben a lakóházakban van egy közös mosószoba, de erről sem mesélt. Szóval egyelőre a tegnapi nap kudarc a lakáskeresést tekintve. Folytatjuk tovább.

    How are U today? Just kidding...I don't care!

Új hozzászólás Aktív témák