Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jerry311

    nagyúr

    Az EU-s nemzetkozi jog lehetoseget ad a behajtasra akkor is, ha nem abban az orszagban elsz, ahol a tartozas keletkezett. Durvabb esetekben, mint ahogy tildy is irta, kiadhatnak nemzetkozi korozest is. Nyilvan megvan az osszeg ami alatt nem erdemes, mert sosem teruil meg. Tehat mondjuk egy BKV buntetesert nem kerulsz fel az Interpol listajara, de egy autohitelert mar lehet...

    Az mar masik kerdes, hogy itt angliaban olyan a banki kornyezet, hogy a meghatarozott minimalis torleszto reszlet befizetese eseten nem novekszik a hitelallomany. Lehet igy is hitelezni, meg ugy is, hogy a kotelezo minimalis befizetes nem fedezi meg a kamatterheket sem, persze nem muszaj a minimummal torleszteni, lehet tobbet is befizetni.
    Jo pelda erre az AmEx hitelkartyam, minimalis befizetes az aktualis hitel 5%-a. Ha csak ennyit fizetek, akkor a befizetes 80%-a a kamat torlesztese, 20% pedig a toke. Jol lathato, hogy igy eleg sokaig tartana kicsengtni azt a 100k HUF-ot. De ha nem a minimumot fizetem, hanem mondjuk 20k-t? Akkor reszletben kifizettem a hitelem es mondjuk meg kettoben osszes kamatat.

Új hozzászólás Aktív témák