Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mcpipy

    újonc

    válasz Aliz79 #1913 üzenetére

    szia,
    a noverkent dolgozashoz angliai regisztracio kell amihez ha jol tudom jan1tol IELTS 7.0 nyelvtudas kell.Minimum.Tajekoztatasul az angliai egyetemeken szoktak IELTS 5.5os szintet kerni.En mar tobb eve kint vagyok es mikor mar kijottem akkor is jol beszeltem,de ez nekem is nagy falat lenne.Aki okos volt meg jan1 elott elkezdte a regisztraciot arra meg nem vonatkozik.:(

    A masik resze, hogy Angliaban tulkepzes van noverekbol,nehez noverkent allast talalni meg az angoloknak is.Nem egyet ismerek aki most vegzett az egyetemen, suli mellett dolgozott,tehat gyakorlata is van es mar fel eve keres munkat.
    Mar elmultak Angliaban a szep idok.Aki a kapunyitaskor kijott az meg valogathatott a munkak kozul, most mar nehez melot talalni.Rengeteg lengyel van kint es ezenkivul mindenfele nacio.

    A legnagyobb gond, hogy a lakasberles es a kozlekedes nagyon draga,egyre mennek fel a lakasarak,es mostanra az atlagos angol lakasar 200 000 font. Tajekoztatasul az angliai arakrol.
    Tegyuk fel, hogy keresel 800 fontot havonta.
    ha nem akarsz tomegszallason lakni es sajat 1szobas lakast berelsz min.500font,council tax(helyi ado,kotelezo)80-100 font,rezsi telen 100font,nyaron 50font,kozlekedes Londonban 100font,ha autot akarsz tartani a magas biztositasi arak miatt havi100font(taxdisc,MOT,biztositas),ha valami elromlik a kocsin (marpedig elfog, mert nem uj kocsit fogsz venni)80-100font.Kaja heti 20font(havi 90f.) ha ugyi vagy.
    Emellett vedd szamitasba, hogy kijottel egy idegen orszagba ket boronddel.Fel kell epitened egy haztartast kellennek konyhai cuccok,vasalo,porszivo,tv,butorok.Plussz mivel lanybol vagy ruhak...Ezek hozzajonnek a havi kiadasaidhoz.

    Ha ezeket szamitasba veszed a 800fontos atlagfizu pont eleg a rezsidre ha osszehuzod magad.Ha tulorazol akkor esetleg felre tudsz tenni.Ha tudsz tulorazni.Viszont ha tulorazol akkor atkapcsolsz dolgozok,alszok,dolgozok uzemmodba amit tul sokaig nem szoktak birni az emberek.

    Ezeket azert irom le,mert nehez otthonrol tisztan latni, mert aki kint van probalja meggyozni az otthon levoket, hogy itt milyen jo es o milyen kiraly hogy kint el es probalja meggyozni sajat magat, hogy jol dontott.
    A valosag az hogy az emberek 90%a hazamegy par ev utan.En ismerek olyanokat akik tuloraznak,1200 korul keresnek es e mellett anyagi gondjaik vannak,nullara jonnek ki es nem boldogabbak mint Magyarorszagon.
    Persze vannak akiknek nincs mas valasztasuk,mert otthon se talalnak munkat.
    A 2004es kapunyitas ota eltelt harom ev es nagyon sokan jottek ki azota foleg lengyelek es az allasok beteltek,az angoloknak meg eleguk van abbol hogy a sajat hazajukban nem talalnak munkat a kulfoldiek miatt es az olcso kulfoldi munkaero lenyomja a fizeteseket.
    Most meg hogy januartol a roman es bulgar munkaero is megindult(bar kvotarendszer vonatkozik rajuk) ...Multkor jottem haza Magyarorszagrol es nagyon sok roman jott velem a repulon.
    Ezzel egyutt nincs lehetetlen, csak keszulj fel ra ha ugy dontesz hogy kijossz, hogy nem lesz egyszeru.
    Ha noverkent akarsz dolgozni kulfoldon akkor Amerika jobb valasztas, ott tenyleg noverhiany van.
    Good Luck :R

Új hozzászólás Aktív témák