Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PaladiN

    aktív tag

    válasz mcpipy #1919 üzenetére

    Csak én érzem, vagy te tényleg pesszimista ember vagy?
    Apróságok ugyan, de azért vannak eltérések...
    1. Ki az aki egyedül bérel egy önálló lakást minimálbérből???? Álmodtál a ''luxusban minimálbérből'' című vígjátékról?
    2. Mi köze a lakásáraknak ehhez az egészhez? :F MEllékesen részletfizetés ott is van. Méghozzá nem is olyan nagy rakat x mint itthon.
    3. Nővérhiány tehát nincs. Érdekes hogy ezt mondod, mivel még manapság is működnek azok a cégek akik munkaerőt közvetítenek... Lásd Tildyt. Biztos nővérekből többen mentek mint kellett volna. :F (Apróság, de az angliai munkaerőpiacra kevésbé jellemző a statikusság. Aki megmarad az állásánál meg megérdemli hogy rosszul keres vele.)
    4. Mióta 800 pound az átlagfizu??? Én egy szutyok állásban kerestem 1100 körül, pedig még kevesebbet is kaptam az angol melósoknál. Ha még kint maradok akkor kiharcoltam volna magamnak ugyanazt a bért... Tény hogy sok állásban minimálbérrel fizetnek, de hogy átlag lenne? :F
    5. Magyarország és Anglia szembeállítása elég furán jön ki. Árak tekintetében Budapest erősen zárkózik felfelé, míg fizetések terén továbbra is jelentős a lemaradás. Ha belegondolok hogy mi lenne itthon ha 300e körül lenne a netto minimálbér.... :O Meg a terhes asszonyokat olyan módon támogatnák mint odakint... Hogy az egyebekről már ne is beszéljek, mint pl az állampolgársággal járó ''előjogokról''.
    Szal mint Angliát megjárt ember én amondó vagyok, hogy aki hazajön az kevésbé a pénz miatt teszi, még ha az is szerepel a listán. Inkább az idegen dolgok, idegen környezet zavarja őket haza. Anyagliag Angliában igenis jobb életet lehet élni. Aki nem így érez, annak javaslom hogy nézzen egy kicsit körül a saját háza táján, ugyanis ott valami nem stimmel.

    Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

Új hozzászólás Aktív témák