Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bondi

    csendes tag

    válasz serenity #2101 üzenetére

    Kedves Serenity!

    A külföldimunka.lap.hu fórumán van egy külön rovat az EUworkről. Annak ellenére, hogy több mint egy éves, kevesen írtak bele, ráadásul rendkívül vegyes jó és rossz tapasztalatokat. Saját véleményem, de szerintem a sok ellentmondás a cégről egyszerűen abból is születik, hogy nem csak rajtuk múlik az egész, hanem főként a velük szerződő angol cégeken. Tehát kijössz hozzájuk ide, Angliába, aztán ha mégsem egészen úgy áll a helyzet, ahogy még otthon megígérték... akkor vagy megszoksz, vagy megszöksz. Ez utóbbit nyilván csak akkor, ha elboldogulsz angolul.

    Az egyetlen nyilvánvaló piszkosság tényleg az, hogy elvileg tilos lenne pénzt kérni munkaközvetítésért a munkavállalótól. Tehát az EUworknek csak az angol cégek fizethetnek a már felvett emberek után - nem pedig maguk az emberek, és főként nem előre (maximum a kiutazásod lehet önköltséges). Persze sajnos otthon ez úgy megy, hogy aki nem fizet, az már alapból ki is zárja magát a hajrából. Ha úgy nézzük, azt a néhány száz eurónyi vagy fontnyi összeget Angliában úgyis nagyon hamar kiegyenlíted, ha megvan az állás. (Megjegyzem, hogy nem tudom biztosan, mennyit kérnek, már ha kérnek valami fejpénzt egyáltalán!) Ha csak simán magadtól jönnél, azt sem tehetnéd – inkább több, mint kevesebb – „zsebpénz'' nélkül, és hát az sem lenne biztosabb móka.

    Mellesleg aki tud angolul, vagy ha nem is tud annyira, ma már szerintem nincs annyira elveszve. Pl. ha elhatároztad magad, vagy belevágtál már valami hasonló ügynökségesdibe, és tudod, melyik környékre érkezel, a külföldi munkáról szóló, ehhez hasonló általános fórumokon kívül az iwiwen is szét lehet nézni. Minden nagyobb angliai városnak van belső fóruma, ahol valószínűleg megtudhatsz egyet s mást a környékbeli magyaroktól, vagy végszükség esetén segítséget találhatsz.

Új hozzászólás Aktív témák