Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    Csak a duma megy. Az este a Royal Albert Hall-ban voltam egy koncerten és nagyjából akkor lett vége amikor támadás történt, de igazából nem is ez lenne a lényeg. Még két hét sem telt el a manchesteri balhé óta, de úgy mászkáltak ki-be az emberek, ahogy akartak, nagyon minimális ellenőrzés, akik köbö leszarták az egészet. Azon már konkrétan röhögnöm kellett, hogy míg százával vonultak el a biztonsági személyzet mellett mindenféle népségek, egy igencsak láthatóan állapotos angol nőt váratlanul kiszedtek a sorból, hogy megnézzék a táskáját.

    Aztán vége lett a koncertnek és 6000 ember kitódult a környező utcákra, nagy részük pont az Exhibiton Road-ra, ami ugye sétálóutca is egyben, de sehol egy darab rendőr. Nyilván nem lehet mindenhol ott lenni állandóan, de amikor ennyi ember mozog egyszerre, oda talán érdemes lenne kivezérelni pár egységet szerintem. Direkt figyeltem előtte is utána is, még egy véletlenül arra járó rendőrautót sem láttam. Vicc.

    Egyszerűen nem veszik komolyan az emberek a fenyegetettséget, amíg közvetlenül nem lesznek érintettek. Tavaly ugyanez volt az EB-n, alig pár héttel a párizsi támadás után. Akkor is ment a média ámítás az iszonyatosan megszigorított biztonságról, aztán lókuki sem volt. A stadion előtti ellenőrzésen is csak arra figyeltek, hogy a nőket külön sorba vezényeljék, oda, ahol női biztonsági személyzet volt, meg, hogy senki ne vigyen be magával innivalót, hogy el lehessen adni a népnek a 4-6 eurós fél literes ásványvizet. De a legnagyobb poén az volt, hogy nálam volt a fotóstáskám és a beléptetéskor már nyitottam volna ki, de az őr rámkérdezett, hogy mi van a táskában, mondtam neki, hogy fényképezőgép, mire intett, hogy menjek. Hát bakker, abban a táskában elfért volna 4-5 kg robbanóanyag is és ennyi? Mondhatom baromira biztonságban éreztem magam ettől...

    Nyilván alig lehet tudni valamit arról, hogy mi is történik valójában a biztonságunk érdekében, de nekem az az érzésem, hogy túlságosan is arra támaszkodnak, hogy ki tudják szűrni a támadókat megfigyeléssel, adatszűréssel.

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák