Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    Népek,

    Egy rakat új online banking app reklámozza magát, egyre többen próbálják meg egyrészt legálisan kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket, másrészt illegálisan lehúzni az embereket. Legyetek résen, mielőtt bármi ilyesmire adnátok a fejeteket, mindenképpen ellenőrizzétek, hogy az adott cég regisztrálva van-e az FCA-nél, ezt ingyenesen megtehetitek itt: fca.org.uk. Amit figyelni kell, hogy a current status Authorised legyen érvényes referenciaszámmal, címmel, elérhetőségekkel. Debit jellegű termékeknél pedig fontos, hogy legyen FSCS protection, ha nincs, akkor a cég csődbementével nincs lehetőség kárpótlást igényelni (ezt is le lehet ellenőrizni ezen az oldalon).

    Ha mégis pórul járnátok, akkor ugyanitt panaszt lehet tenni, illetve felterjeszteni az ügyet a Financial Ombudsman Service-nek. Én is szívesen segítek ha bármi kérdés adódna.

    Személyes tapasztalatok alapján egyébként a Monzo-t ajánlom, ami egyelőre csak pre-paid jelleggel üzemel (közeljövőben terveznek current accountot is szolgáltatni), de jópár előnye van, többek között az, hogy MasterCard scheme-t használnak és nincs semmilyen díj külföldi használatkor (készpénz kivételkor sem). Nem mellesleg az alkalmazásuk messze veri a nagybankok online szolgáltatásait, sok új ötlettel álltak elő és rendkívül egyszerű a használata. Erről is szívesen írok többet ha van érdeklődés.

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák