Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PaladiN

    aktív tag

    válasz tildy #5306 üzenetére

    Erdekes amit irsz. Tehat te szemely szerint azert jottel el mert vilagot akartal latni. Masodsorban pedig mert eledeg volt az emberek sirasabol. Esetedben tehat "csak" az emberek sirasa lehet az az ok ami visszavezetheto oda amirol en beszeltem. Szerintem ez elegendo is kellene hogy legyen, meg neked is.
    Jobban eltel? Nem vettel fel hitelt nyakra fore? Elarulom hogy mi sem. Ket hitelunk volt igazabol. Ami az en hitelemet illeti azzal sose volt gond, mivel en forinthitelt vettem fel, es az nem valtozott amiota felvettem. Amugy frankhitel 50-rol nem 80-ra ugrott legalabbis nekunk... Ennel egy kicsit nagyobb volt a szorzo, kozel a 2-eshez. Nyilvan az ember szamit valamire. Amikor hitelt vesz fel, akkor elotte korbeszagol hogy mi mennyi. Ha azt mondod hogy x osszegu hitelt tudsz fizetni, es az sem gond neked ha 2x-re ugrik a hiteled, akkor te minimum zseni vagy, de legalabbis roppantul elovigyazatos, es igazabol nincs is szukseged arra a hitelre. Nem mondom hogy a hitel rossz avagy jo dolog lenne. Kiegesziti, kiboviti a lehetosegeket. Nyilvan ennek van egy ara, a kamat, de onmagaban ezek egalban vannak. Abban az esetben viszont, hogyha az orszag felelotlen gazdalkodasanak hala komolyan elszall a hazai valuta, nyilan remalomma valik a felvett kockazatos hitel. Lattam mar eletemben eleg sok moho embert, akik a hitelek kifizetese utan meg elmennek megvenni a kajat es vege a penzuknek, es az erdekesseg hogy ilyeneket itt angliaban is lattam. Na kb eddig mentunk el mi is, pedig nem igy szamoltuk ki, es ebbe a formaban nem akartunk tartani.
    Azt irod felelos dontes. Amennyiben a jovobe latsz, akkor konnyu ezt irni. Amennyiben nem, ugy sose tudhatod hogy melyik dontesed mennyire bizonyul felelosnek. Anyam pl vett egy lakast, aminek ma a rezsije tobb mint duplaja, mint kb 3 eve, amikor vette. Ezt a novekmenyt mint nyugdijas nem is kepes feldolgozni. Es ordogi korbe kerult, mivel idovel minden dragul (a gaz pl extrem modon), de ahhoz hogy koltseget csokkentsen tovabbi jelentos raforditasok kellenenek (hoszigetelt ablakok pl). Ez meg nem megy. En tudom a megoldast: menjen a hid ala, mivel ott nem novekednek ilyen mertekben a koltsegek. Vajon ez nem lenne felelos dontes a reszerol?

    Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

Új hozzászólás Aktív témák