Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tildy

    nagyúr

    válasz PaladiN #5313 üzenetére

    Szüleim vettek fel frankhitelt, exem is. Szüleimnek 15ös törlesztő max 22 volt, páromnak 20as max 27. mindannyiuknak frank alapú hitel.
    Ebből indultam ki.

    Nem látok a jövőbe, de hitelt csak befektetésre (tehát olyanra ami előbb utóbb pénzt termel) tartok érdemesnek felvenni.

    Az emberek sírása / netán irigysége már csak itt tudatosult igazán bennem. Ha visszaolvasol (talán még elérhető) hajdani poltopikban vagy off topikokban, láthatod, nem mai terv a külföldre költözés. Anyagiak mint írtam a legkevésbé számítottak, ami lényeges volt, hogy úgy éljek, hogy amit elhatároztam és meg akarok tenni, azt megtegyem. Ez volt szakmai téren, és ez volt az ideköltözésemmel kapcsolatban is. Nem véletlen, ha javulna a helyzet sem valószínű, hogy visszamennék. Másoknaka gyökerek a fontosak (részben nekem is azért) , nálam inkább az álmaim megvalósítása.

    Sajnálom, hogy édesanyád ilyen helyzetbe került, Lehet tényleg szerencsés vagyok, hogy eddig akárhol laktam ki tudtam hozni a rezsit 30-35 ezer forintból , összesen. Még egy 64 nmes lakásban is. Viszont egy valamit ne felejts el: lehet , hogy amit te szerencsének látsz, amögött sok munka és rengeteg küzdelem van. Tudom honnan jövök (ismerős itt valakinek a heti egyszeri húsevés, mert csak annyira tellett, vagy félévente egy új ruhadarab, de lehet az is örökölt? A kínai cipő 500ért, mert hiába 1-2 hónapot bír ki, valamiben járni kell iskolába? Nos, nekem ismerős. Tudom honnan jövök, és tudom hová tartok.

    Otthon, amiből minimálisra lecsökkentve ki tudtam volna jönni, az kb 70 ezer ft. de ebben az albérlet ára már benne van .100 ezer forintos havi költésbe belefért már havi 3-4 mozi, 1 goa party, néha egy kis sörözés, stb. Tudom, mert így éltem. ( a maradékot meg mindig elraktam) .

    [ Szerkesztve ]

    "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Új hozzászólás Aktív témák