Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz bollokcs80 #118365 üzenetére

    Én még az M1 Air 8GB-nál is érzem azt, hogy ez a kijelentés erősen véleményes.

    Úgy futtatok egy csomó fotós/videós szoftvert, mint PC-n 16GB RAM mellett, kivéve mikor a Lightroomban lapozgatok a fotók között, ott egy kicsit többet matekozik a teljes felbontású állomány betöltésén (alapesetben csak a Smart Preview-t rakja elém), de ha betöltött (mondjuk 1-2 másodperc alatt), gyorsabban dolgozom onnantól vele.

    De mondjuk ha egy Youtube videót otthagyok leállítva egy kicsit és folytatom, akkor szinte mindig kell várni homokórázva 1-2 másodpercet míg visszakanalazza a swapból (valamiért rögtön kirakja oda, amint lezárt a képernyő vagy eltelt mondjuk 10 percnél több tétlenül), míg a céges 8GB-os irodai laptopomon ezt a memóriában tartja. Szóval pont inkább a multimédiás feladatoknál érzem szűkösebbnek, nem pedig a profi képfeldolgozó szoftvereknél, amik kifejezetten optimalizálva vannak a gyors swap-ra.

    Szerintem egy "Pro" feliratú MacBook esetén 2023-ban védhetetlen a 8GB RAM, inkább kussoljanak magyarázkodás helyett. Mind értjük, hogy aki rendes laptopot keres, annak nem ezt a "plakát árat" kell figyelembe vennie, hanem dobjon még rá +200 dollárt és akkor a 16GB-os változat a minimum, csak akkor meg már közel vagy árban az M3 Pro alapmodellhez. És hát pont ez a lényeg, kitalálták ezek a szemetek.

Új hozzászólás Aktív témák