Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • iceman007

    aktív tag

    Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem!

    Adott az alábbi konfi:

    - ASUS M5A97 LE R2.0
    - AMD FX 8320 (Arctic A30)
    - ASUS Radeon R9 270x DC2 TOP
    - 2 x 4GB Kingston DDR3 1866MHz HyperX Fury
    - FSP Raider 650 (80+ Silver)
    - Samsung SSD 120GB
    - Toshiba HDD 1TB

    2014 decemberben újonnan lett összerakva

    Az elmúlt egy hónapban arra lettem figyelmes, hogy egyes játékoknál (Assetto Corsa, GTA V, DiRT Rally) 1-5 másodpercre (játéktól függ) belassul az egész, el kezd szaggatni (ahol Logitech G25-tel írányítok ott a Force Feedback hatás is teljesen megbolondul, véletlenszerűen ugrál, rángat) majd abbamarad és minden szépen megy tovább. Egyik nap véletlenül észrevettem vezérlőpult / rendszer menüben, hogy 8GB helyett 3,9 GB volt használható (a BIOS 8GB-ot írt.) Szétszedtem a gépet, kivettem a RAM-okat megcserétem (a CPU hűtő miatt a kék színű slotokban A2,B2 tudom csak elhelyezni őket), elindult és 8GB-ot mutatott.

    Gondoltam azért futtatok egy Memtest-et. Először úgy csináltam, hogy mind a 8GB benn volt. Nem írt hibát, ezért 1 pass után kiléptem. Ezután a B2-es slotból vettem ki az egyik modult, lefuttatam ismét nem írt hibát 1 pass után kiléptem. Visszatettem a modult a B2-be és az A2-ből vettem ki, szintén nem írt hibát 1 pass után kiléptem.
    Na most jön az egész ami miatt írtam... Azt a modult, ami eredetileg a B2-be volt át akartam rakni az A2-be, hogy lefuttassam úgy is a tesztet, de amikor be akartam indítani a gépet olyan sípoló üzenetet adott a gép mint amikor egy db modul sincs benne. Sokadik ki-be szerelésre véletlenszerűen egyszer csak elindult, lefuttattam a Memtest-et nem írt hibát 1 pass után kiléptem. Visszaraktam a B2-be a másik modult és most így használom.

    Szerintetek az alaplapom döglődik vagy a tesztek ellenére a RAM-ok rosszak? Vagy esetleg a hibás VGA is okozhat ilyet?

    Köszönöm

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák