Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szucsi57

    tag

    válasz Poplacsek #22243 üzenetére

    "Be nem tenném ezt a splittert az AQ Carbon HDMI kábeleim közé"

    Bocsáss meg, de tényleg indokolatlan ez a hozzáállás. Nem azért kardoskodom amellett, hogy teljesen felesleges az AQ Carbon kábel használata itt, mert vitatkozni szeretnék. Azért teszem, mert az összes eddig olvasott - szakszerűen elvégzett - HDMI kábel teszt egyöntetűen azt hozta ki, hogy a legolcsóbb kábelek éppen olyan jók, mint a legdrágábbak, ha teljesítik a kategóriájukban előírt technikai jellemzőket.

    Sajnos, azok a kábel reklámként felfogható írások, amelyekre itt hivatkozni szokás, nagyon szakszerűtlen, egyáltalán nem kritikus, hanem sokkal inkább marketing szemléletű leírások - mondhatni inkább reklámok.

    Pl. a Hama cég odaad néhány jó drága kábelt "tesztelésre". Összekötik, megnézik, jön a kép. A "tesztelés" eredménye: a kábel megéri az árát. Na de ez mi? Mi alapján éri meg az árát? Mert jön a kép? És ha a fele annyiért kapható kábellel is jön a kép? De ezt már neked kell átgondolnod, mert az álteszt erről nem beszél.

    Kérem, higgyétek már el, hogy ez technika, nincs benne semmi hókuszpókusz. Technika, de a készülékek működésének és az adattárolásnak, az adatok visszanyerésének, az adattovábbítás elvi tárgyalása magas szintű fizikai, elektronikai és műszaki ismereteket kíván meg. Ezért ezt itt nem lehet megtárgyalni. De ez még nem jelenti azt, hogy akik jól ismerik ezt a területet, azok be akarnák csapni az érdeklődőket. Sokkal inkább azok csapják be őket, akik anyagi, vagy egó-építési szándékok miatt álteszteket készítenek és hókuszpókuszos stílusban drága dolgok megvásárlására veszik rá azokat, akik hajlamosak felülni az olyan ámításoknak, mint pl., hogy a drága az jobb, igenis vannak UFO-k, a piros pöttyös hangfal jobban szól, az aranyozás nélküli kábel nem kábel, stb.

    Tehát: próbálj ke egy ilyen splittert. Ha a kép nem lesz hiányos, szín-pötty kimaradásos, akkor használd bátran. Ha bármi igaz lenne ebből a kábel mizériából, akkor nem lehetne pl. kábeltelevízió rendszereket kiépíteni sok kilométernyi kábel kialakításával. Az egész digitális technika egy nagy nulla lenne. De nem az!

Új hozzászólás Aktív témák