Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sancza

    tag

    Sziasztok!

    Kéne egy kis segítség. Túrtam a netet, fórumokat, és nem találtam az alábbi problémámmal kapcsolatban infót, megoldást, de lehet hogy csak én voltam béna a keresésben.

    Van egy Asus O!Play HDP-R3 lejátszóm kb két éve, HD2 firmware van rajta. Az a problémám hogy hálózaton keresztül (vezetékes) lejátszott filmek elkezdenek szaggatni durván 25mbit körül. Eddig ez nem nagyon zavart, mert kevés ilyen nagy bitrátájú filmem volt, de most egyre több van, és gyakorlatilag nézhetetlenek így, és most már kezd nagyon idegesíteni.
    Szóval a körülmények:
    Gigabites hálóm van, HP Microserver a NAS, amin Samba csinálja a megosztást, a routerem wrt610n szintén gigabites. Asztali gépem ugyanerről a NASról átlag 80mbyte/s -el tudja húzni a tartalmat. Tudom hogy az O!Play csak 100mbit-es, de azon is simán kéne vinni 50mbit-es filmet akadás nélkül. De nekem nem megy, 25mbit-nél már szaggat. Ugyanazt a filmet USB-n keresztül vinyóról természetesen szaggatás nélkül lejátszotta.
    Ezzel a filmmel teszteltem : Black.Hawk.Down.2001.1080p.BluRay.DTS-ES.x264.HuN-TRiNiTY. Ez már az első 20-30 másodpercben elkezd szaggatni. De minden 25mbitnél nagyobb bitrátájú filmnél szaggat :(
    Próbáltam a hd2 pohd r9-es verziót és a gyári legutolsót (1.29-es, egyébként az összes gyári firm bugos, és valszeg már sose lesz javítva :(, ezért használok HD2-es firm-et), ugyanaz a jelenség. Nemrég jött ki a hd2 pohd r10es, ezzel mintha picit feljebb ment volna a 25mbit-es limit pár megabittel (tesztelt film eleje nem szaggatott, de később már rendesen szaggatott).
    Néztem ilyenkor a lejátszó proci terheltségét, de a proci terheltsége 35-40% felé sose ment ilyenkor sem.

    Próbáltam azt is, hogy a O!Play-t direktbe (router nélkül) kötöttem össze az asztali gépemmel, amin win7-es megosztás van, és onnan is ugyanúgy szaggatott a lejátszás :(

    Kérdésem, hogy az O!Play HDP-R3-nak hálózaton keresztül 25mbit a limit amit akadás mentesen le tud játszani? Vagy van valamilyen csoda beállítás a lejátszóban, amivel feljebb lehet ezt a limitet tolni?

    Szemezgettem a Dune HD 102-vel és a 303D -vel is. Lehet lecserélem valamelyikre az O!Play-t ha nem oldódik meg ez a probléma (és amint lesz rá keretem). Valaki megtudná mondani, hogy mennyi lehet ezeknél a max bitráta amit hálózaton keresztül le tud játszani szaggatás nélkül?

    Minden segítséget, infót , tanácsot köszönök!

Új hozzászólás Aktív témák