Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz d@minator #63116 üzenetére

    "Mi a különbség egy TV okosító, médialejátszó és HTPC között?"

    Ez egy jó kérdés, hogy ki mit ért ezek alatt. Szubjektíven megpróbálom definiálni, meg leírni:

    HTPC: Sok vita volt már a definícióból, hogy milyen PC-t tekinthetünk HTPC-nek. Számomra ez az elnevezés egy olyan film-/sorozat lejátszásra használt számítógépet jelent, amit csak erre a célra használunk, jellemzően csak távirányítóval. Természetesen ez a "műfaj" sem fekete-fehér, vannak sokan, akiknek nem elég a filmlejátszás, zenére, internetes tartalomfogyasztásra és akár játékra is gyakran van igény, vagy a másik vonal, amikor a HTPC-t otthoni médiaszervernek, letöltőgépnek is használják. Én ebből a szempontból a "tiszta" vonal hívője vagyok, azaz ha HTPC, akkor az nekem csak filmlejátszógép. Zenére, szervernek, böngészésre, tartalomfogyasztásra más gépet, eszközt használok.

    Médialejátszó: egy olyan GYÁRI eszköz, amit médialejátszásra fejlesztettek ki, Plug'n'Play megoldások, szoftveresen több kevesebb sikerrel. Manapság már léteznek olyanok is amiken Android is fut, csak hogy bővebbb legyen a szolgáltatások köre, de ez nagyon változó, hogy mennyire használható rajtuk.

    TV okosító: én ide sorolnék minden alapvetően Androidos dobozkát. Az más kérdés, hogy ezeken lehet más OP rendszert is futtatni, ami gyakran jobb eredményt hoz, mint az android, cserébe nem biztos, hogy azon a másik rendszeren elérhető az a szolgáltatás, amiért a TV okosítót vették (pl. Netflix, HBO GO, stb.) Az Androidon lehet futtatni Kodi-t, de legtöbb esetben elég sok bug van ezekben + sokszor nincs gyártói támogatás ezekhez a boxokhoz, így mókolni kell velük, hogy elfogadható eredényt adjanak.

    1080p-re én is egy Amlogic S905X procis dobozt ajánlanék, de nem gyári Androiddal, hanem LibreELEC-kel, vagy CoreELEC-kel MicroSD kártyáról futtatva. Igaz, ehhez valamennyit mókolni kell vele, de szvsz. megéri azt a minimális munkát.

    Az imserősöd mennyire ismeri a Kodi-t?

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák