Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • general

    addikt

    helló!
    többen is reagáltatok az előző hsz-omra, köszönöm!
    de lehet, hogy én vagyok még tudatlan, vagy rosszul értelmezek információkat, de még mindig nem tiszta, mi a különbség az ún. bitstream és az LPCM adatfolyam között. a korábban említett Logout írásban annyit írnak, hogy az LPCM tömörítetlen adatfolyam, emiatt nagy méretű, nem azt, hogy már kikódolt.
    tehát fogalmi kérdéseim lenne hozzátok, hátha így jobban megértem és felzárkóztatom magamat a témában. :D

    - az LPCM oké, hogy tömörítetlen audio adat, de a már - pl DTS-ről - kikódoltat jelenti, vagy lehet még bekódolt, csak a lényeg, hogy tömörítetlen? írjátok, hogy az ATV 4K csak LPCM, ez ennek fényében mi jelent pontosan? nem engedi át a dekódolást az erősítőnek, hanem minden esetben ó dekódolja mondjuk a DTS jelet, majd a már kikódoltat küldi az erősítő felé? (és azt hogyan, ha 1 db hdmi kimenete van, amit mindenképpen a tv-be kell dugjak, hogy jut el a hang külön...?)
    blakey azt írod feljebb, hogy az ATV 4K "csak" LPCM-et ad ki, hem HD-t... ezt a kijelentést mindezek fényében nem értem, teljes a kép- na jó hang- :) -zavar. az LPCM adatfolyam nem lehet Dolby True HD vagy DTS-HD? miért?

    - a bitstream adatfolyam ezek szerint a még bekódolt jelet jelenti, vagy tömörítettet (mindegy, hogy veszteséges vagy veszteségmentes), vagy mindkettőt egyszerre vagy...? :D

    - a passthrough fogalom mit jelent pontosan? én annak értelmezem, hogy egy adott készülék a még kódolt jelet átengedi magán egy másik készüléknek kódolásra

    - a már említett Plex app jó megoldás lehet számomra. ez tulajdonképen egy hálozaton keresztüli médiaplayer (is), ami a sz.gépen kódol, és a már kikódolt jelet küldi hálózaton keresztül a tv-nek? ha a tv-n keresztül nem lehet HD hangot átvinni sehogy, akkor Plexen keresztüli lejátszás nem támogatja a "HD" hangokat?

    741115 számú fegyenc kolléga (bocs, de ezzel a nickkel ziccer :D ) ha nekem címezte a kritikát, miszerint majd azt várom egy pár tízezres lejátszótól, hogy pariban lesz a többszázezressel, nos, ki kell ábrándítsalak, semmilyen komolyabb elvárásaim nincsenek, mindössze annyit szeretnék, hogy szép képet lássak ( tv pipa), és a lehetőségeimhez képest tudjam úgy összeilleszteni az audiovizuális rendszert, hogy megszólaltassa azt, amit tudna. csak én nem értek még hozzá, hogy helyesen installáljam. nincs igényem milliós házimozira, a szoba sem olyan, hogy létre lehessen hozni, de van már néhány komponensem, csak a fránya DTS hang hiányzik.

    a házimozi erősítőmet sem ismerem sajnos rendesen, de ezzel kapcsolatban majd írok a megfelelő topikba. mert ugyan laptoppal próbáltam csak, de ha onnan közvetlenül hdmi-t dugok az erősítőbe, onnan 1 db out hdmi van, azt tolom a tv-be, nos nem lett képem, bármit állítottam az erősítőn-tv-n. pedig tudtommal valahogy ez lenne a lényege, hogy az erősítő a képet átengedi a tv-nek. persze simán lehet, hogy laptopnál nem működik, egy MP-rel igen. de mondom, nem vágom még a témát, lehet, hogy marhaságot csinálok.
    ajánlottátok a S
    csak mivel ezek a fórumok az egyetlen lehetőségeim, hogy a témában kérdezzek, ezért fárasztalak titeket. :B a baj csak az, hogy az itt tanyázó, a témában jártas emberek sokszor félmondatokban beszélnek, feltételezve, hogy mindenki érti a szakzsargont és az alapvetően a rendszert. ha meg betéved egy laikus, mint én, akkor általában lusta rendes választ adni a kolléga. ezt persze megértem, aki régóta "itt lakik", már unja újra elmagyarázni a kezdőknek. na így lesz patthelyzet. a kezdő 2 helyett 8 kérdést tesz fel emiatt, a többiek elfáradnak, megunják, beszólnak. :D minden topikban így van ez, sima pszichológia, a fórumozás már csak ilyen. :))

Új hozzászólás Aktív témák