Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Madmax81 #11101 üzenetére

    A márkák egymáshoz mért teljesítménye folyamatosan változik. Hol egyik tör előre, hol a másik marad le kicsit. Ez részben a fejlesztés sikerességének függvénye, részben üzletpolitikáé. A Skill a 80-as években még nagyon jó szerszámokat gyártott, aztán, ha jól tudom, megvette a Bosch és "bepozicionálta" maga alá.
    A Metabo - nekem úgy rémlik - a 90-es évek elején sóvárgott márka volt számomra, de be kellett érnem Makita gépekkel. Így utólag fogalmam sincs, hogy a Metabo jobb volt-e mint a Makita? Az biztos, hogy a márkák összehasonlíthatóságát - amelynek egyik alapvető ismérve az ára - jelentősen torzítja az, hogy ki a magyar forgalmazó. Az azért elég egyértelmű, hogy a nemzetközi ár/minőség-arányokat nem feltétlenül tükrözi a magyar kereskedelem. Van amit relatíve drágán árulnak és van amit nem annyira. (Azt sajnos nem írhatom, hogy "olcsón") Úgy tűnik, (bár ez most nem ellenőrzött kijelentés részemről) hogy most a Makita igyekszik az olcsóbban-többet elvet követni.
    Bár ezt én inkább egyes Metabo gépeknél tapasztalom... Vagyis nem nagyon tudom mire vélni (és árulkodik arról, hogy micsoda extra haszonnal dolgoznak), hogy például azt a TS 250-es asztali körfűrészüket, amit 250ezer környékén árultak évekig (a kék Bosch "párjaként"), azt most 150e alatt is meg lehet venni (sőt, én tavasszal 120-ért vettem...) És nem valami szürkeimportos gépekről van szó, ugyanúgy 3éves Metabo Hungária garanciával.

    Ilyenkor mindig "felemlegetem", hogy 1991 környékén 13.900Ft-ért vettem az első zöld Bosch (RET 550?) fúrógépemet (Ezermester boltban), ami durván egy havi fizunak felelt meg. Most nagyjából ugyanennyibe kerül egy hasonló teljesítményű zöld Bosch (bár a minőségük valószínűleg nem azonos...) viszont mennyi is most egy havi fizetés?

Új hozzászólás Aktív témák