Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #11136 üzenetére

    Általában 300 db a legkisebb sorozat, ahonnan már versenybe szállhatok. (Nagyon szigorú ez a piac, már 10 huncut forint is egyértelmű előny, vagy hátrány tud lenni.) Mára odáig jutottam, hogy 5-600 db-os sorozatokat csinálok, de vannak termékek, amik közelítenek az 1000 db-hoz
    Az egy db-ra fordított időm így látványosan ki is javul, de olyan rém monoton is, hogy lassan kocka fejem lesz tőle. Alig várom, hogy jöjjön a következő portéka, mert fájdalomig lehet unni - nem egyszer jut eszembe Chaplin Modern idők alkotása.

    Az égett vágáskép ismerős. Ha úgy érzed, hogy egyenes és feszültségmentes volt a körte, akkor mindenképp ott kell keresni az okot, ahol tapogatózol: Egy ritka fogú hosszvágó Freud lap, és a múlté a füst.
    Megjegyzem, amikor feszültség van a fában, előfordul, hogy ha átváltok "izomerő-üzemmódra", kevésbé gyilkolom a villanymotort. Ugyanis ha túljut az anyag, csökken a szorítása, mehet tovább a gép. Ha viszont meg kell állni, akkor jobb mielőbb, mert amikor áll a korong a szorítás között, azt igen macerás úgy kiszedni, hogy a lap ne sérüljön.
    Először egy általános célú, de inkább keresztvágásra alkalmas Freud lapra váltottam. Ekkor csökkent a pörk, de nem volt kielégítő. A hosszvágó Freud jórészt orvosolta a vágásaimat, ezzel már csak akkor ég, ha erős feszültség összefele húz.

    Mégvalamit:
    Ha mindkét vágott fél pörkös, akkor összefele húzott a fa. Ha csak az egyik darab barnult meg, akkor vagy a steller nem volt pontosan párhuzamos, vagy a fa nem volt nyílegyenes.
    Ja, és ha minden klappol, akkor is meg lehet barnítani csupán azzal, hogy lassabban tolod, mint ahogyan a lap bírja. (A fűrészed motorjának bírnia kell, pláne olyan vékonyat, amit lefotóztál.)

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák