Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    No, az Urak józan véleményére lennék kíváncsi (azokéra, akiknek olvasni szoktam a hozzászólásait...)
    Szóval leütöttem pár napja ezt a kis barkács kombó szalagcsiszolót.
    Csak azért "merészeltem" megtenni, mert azt írta az eladó, hogy "kiváló állapotban".
    Közben kérdezgettem is az eladótól, de azt a válasszal együtt gyorsan törölgette is az előzményekből...
    Személyes átvételt választottam, bár Balassagyarmat nem nagyon esik útba nekem...
    És akkor az aggályaimról:
    a jóember azt írta, hogy 7 hónapja vette a gépet és csak a saját lambériáját csiszolta vele. Én utánanéztem és furcsa mód 0 találat van erre a géptípusra. Közben rájöttem, hogy ez a Toledo elvileg a Ferm olcsósított márkaneve. Felhívtam a Fermet, azt mondta az illetékes, hogy az idejét sem tudja mikor forgalmaztak ilyen név alatt gépet, szóval nem tudom hol vehette az Eladó a gépet... Természetesen se doboza, se használatija, se számlája.
    Aztán nézegettem a termékeit, kiderült, hogy különféle házibarkács famunkákat is árul.

    Mindez már csak azután tűnt fel nekem, hogy bemutatkozott XY néven, az e-mail címe egy női név, az a számlaszám, amire az átutalást kérte az egy harmadik személyé. A háromból kettő elég ritka név, de 0 találat)
    Miután én minden adatomat megadtam és elkértem az ő címét, akkor visszakérdezett, hogy miért kell ez nekem?

    Aztán, a magam talán körülményes de udvarias módján leírtam a fenti aggályaimat kérdéseimet, jelezve, hogy nagyon szeretném elkerülni az esetleges csalódásokat. És jeleztem azt is, hogy amennyiben úgy ítéli meg, hogy a gép mégsem olyan amit a leírás alapján elvárnék, átutalom neki a vatera felé fizetendő jutalék felét és tegyünk úgy, mintha rendben lezajlott volna az aukció.
    A válaszában semmi konkrétum nem volt a kételyeimre, megadta a címét, de leírta, hogy a gép egy tárolóban van és nincs módom szétszedni(?) és kipróbálni. De biztosít arról, hogy rendben van a gép. Egyébként pedig kikérte magának a stílusomat.

    Az az igazság, hogy nem azon a vacak 120000Ft-on aggodalmaskodom, egyszerűen csak nem szeretem, amikor a fogalmak nem ugyanazt jelentik két ember számára.
    Nem hinném én, hogy szélhámos a fickó, de tételezzük fel, hogy átutalom a pénzt, a gép meg nem jön meg (akármilyen okból) Ha én elmegyek az illetékes elvtársakhoz panaszkodni, és elmondom, hogy egy valaki egy másik ember e-mail címéről átutaltatott velem egy harmadik ember címére egy adott összeget, akkor szerintem kiröhögnek, hogy miért vagyok ilyen balek?
    De nem a pénzügyi rész a kérdéses számomra, hanem a gép.

Új hozzászólás Aktív témák