Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Bubi #13098 üzenetére

    Bubi,
    nem teljesen értettem a mostani felvetésedet, úgyhogy visszatérek a 13091-re:

    "Azt is mondta amúgy, hogy Magyarországon és újonnan vette ? És ha 7 hónapja de a piacon vagy nem nálunk hanem Szlovákiában ?"

    Nem mondta, hogy hol és mikor, használtan vagy újonnan vette-e, de azért oszlassunk el egy félreértést: szerinted, ha valaki azt írja egy termékéről, hogy "7 hónapja vettem", akkor az mit jelent? Mert az én józannak gondolt véleményem szerint az azt jelenti, hogy újonnan vette. De ha ebbe a szóba lazán belefér az is, hogy a termék már 7 hónapja is használt volt, akkor minek írja oda a 7 hónapot?? Ha ez nem a vevő megtévesztése, akkor semmi. Ezzel az erővel minden apróhirdetés mellé jogászt fogadhatnánk, aki elemzi a szövegben rejlő hamisságokat.

    "akkor miért ne lehetne Toledo cimkés Ferm ?"

    Itt megint félreértés van. A Toledo úgy viszonyul a Fermhez, mint Maktec a Makitához. De a lényeg az, hogy a Ferm - a magyar forgalmazó elmondása szerint - hosszú évekkel ezelőtt használta ezt a márkanevet, vagyis azóta se. Tehát, ha egy gépre az van írva, hogy Toledo, az - az én értelmezésem szerint - régen készülhetett és nem most. Feleslegesen nem akarlak dolgoztatni, de - ha igazam van, vagyis nem mondott hülyeséget a magyar forgalmazó, akkor nem találsz ilyen név alatt új gépet a neten. hacsaknem valami raktárban pangott egy készlet évtizeden keresztül.
    Egyébként a Ferm ugyanezt a gépet Ferm néven most is árulja. És lehet kapni Einhellként, meg még szerintem pár egyéb fantázianéven. Legutóbb az OBIban vitték el az orrom elől 15ezer környékén, talán Schwazbach vagy hasonló néven.
    És mielőtt valaki kijavítana: a makitás hasonlat azért sántít, mert a maktec tényleg butított verzió, a Toledo viszont - bár ezt nem tudom biztosra mondani - valószínűleg csak a feliratban különbözik a Fermtől, a gyakorlatban az eladhatatlan készlettől szoktak más néven más forgalmazási csatornákon megszabadulni.

    "és soha semmi problémám nem volt,"

    kivéve a gyevi bírót(pixmánia...) feltételezem, hogy a tiéd az új árú volt, vagy ha használt, akkor sem egy 12ezer forintos barkács kategóriájú gép...

    No, mindegy, azt sajnos már nem tudom meg, hogy ez a Toledo mennyire volt jó vagy rossz állapotú, hogy az Eladó egyszerűen csak tudatlan és nehezen kommunikáló ember-e, vagy tényleg sumákolt itt-ott... Lényeg az, hogy engem eltántorított.
    Ne haragudj, ha azt mondom, jobban megbízom egy nyugati, e-bayen üzletelő fickóban, mint általában a honfitársainkban.
    Én elég sok részfeladatot hordok a legkülönfélébb szakmában dolgozó szakinak, és a tapasztalatom az, hogy a többség alapvető késztetést érez arra, hogy ne mondjon igazat. Inkább hazudja mindegyik azt, hogy két órát dolgozott egy egyórás munkán, és megnevez egy olcsó órabért, semmint azt mondaná, hogy 2x az ő órabére. Valószínűleg nem tudja, hogy én tudom, mennyi munka volt azzal a valamivel, és azt sem tudja, hogy ha őszinte lenne, akkor még inkább kifizetném neki a kialkudott összeget. Persze értem én, miért viselkedik így, mert a vevők vagy megrendelők többsége nem képes átlátni egy adott munka volumenét és leragad az órabér összegénél, noha az önmagában még nem jelent sokat. Ezért van az, hogy a közbeszerzésben mindig az tarol, aki a legtöbb minőséget tudja kispórolni az adott munkából. Így lesz a legolcsóbb a legdrágább.
    De most sikerült jól elkanyarodnom az eredeti témától! :)

    Visszatérve:

    ezzel a kudarcgyanús meghátrálásommal újabb lendületet kapott az a verzió, hogy építsek magamnak egy normális szalagcsiszolót. :) De akkor alaposan át kell gondolnom, hogy mit is akarok... Mert ennél a Toledónál csak annyi volt a szempont, hogy mozdítható darab, a korongos része hasznos lehet, amikor a 300-as korongcsiszolómon lévő durvább vászon helyett valami finomabb kellene, a szalagcsiszoló része pedig egy kis előrelépés lenne a hanyatt vágott 75mm széles szalagcsiszolóimhoz képest. Ha építek valamit, az biztosan nagyobb lenne, de annak meg nincs már helye :(

Új hozzászólás Aktív témák