Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz #22145024 #16867 üzenetére

    Már egész jól kikupáltad magad ebben a dologban. Veselkedj neki nyugodtan, menet közben adja majd magát, meglátod. Ha türelemmel állsz neki, garantált a siker.

    "20-40deka shel-lakk egy liter denszeszhez"

    Igen. Az a faramuci benne, hogy ezt fordítva kell, mint általában a festést. Hígabbal kezdeni, és egyre sűrűbb az újabb réteg. (Festésnél az első réteg híg, aztán sűrű, hígabb, majd a végén lakk.) Szóval vagy előre kikevered a konzisztenciákat, vagy folyamatosan sűrítel rajta - kivárva a teljes oldódást. Ha naponta kened, akkor az utóbbi kényelmesebb, és takarékosabb.

    "Létezik még vmi háztájiban is kivitelezhető bevonási módszer? Gondolok itt arra, hogy tartós réteget ad, nem kell hozzá kompresszor és nem látszik benne az ecset nyoma."

    Persze. Egyrészt a jó ecset nem hagy nyomot, másrészt nyugodtan felviheted lakkhengerrel is (szivacs). Olyan vékonyak ezek a rétegek, hogy a suvickolás rendbeteszi az esetleges ecsetnyomokat.

    "Labdához árulnak külön speckó textilt"

    Biztosan árulnak, mert minden szart kitalálnak, hogy a laikusokról le tudják vakarni a pénzt. Egy pamutpóló is megteszi, és az ingyen van. Nekem legjobban a hagyományos textilpelenka vált be, de lehet akár vastagabb pamutpulcsi is. Egy a lényeg, ne színes legyen, vagy ha az, akkor ne eressze a színét.

    "Egy másikban láttam olyan "ecsetet", ami igazából a formáját tekintve volt csak az, de a szőrzet helyén szivacs volt."
    Van ez a mikroszálas hókuszpókusz a festékboltokban. Az szép egyenletesen hord. Két baj van csak vele:
    - jó drága
    - úr dolga a munka végén kimosni

    "Ha ilyennel akarok molyolni, akkor mire kell odafigyelni"

    Bármilyennel molyolsz, mindig ugyanarra kell odafigyelni: Egyenletesen legyen felhordva. Ez vízszintes sík felületeknél gyerekjáték. Mert összefolyik, és homogén lesz. Ha függőleges a felület, akkor már fontos nagyon, hogy a konzisztencia és a felhordott réteg vastagsága olyan arányban álljon, hogy ne follyon meg, és ne legyen alul vastagabb a réteg. Épp ezért van sok vékony réteg ebben a technikában. Egy zongora íveinél már kell a gyakorlat - bár én sose mázoltam még zongorát.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák