Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz #22145024 #16879 üzenetére

    "Szerintetek lehet olyat is csinálni, ahol 4 keréken fut a szalag?"

    Persze, de a negyedik kerék felesleges. Ezért találták ki a 3 kerekű szalagfűrészt. Azért azt jó tudni, hogy sokkal nehezebb még három kerék futását is pontos síkba hozni, mint kettőét.

    "akkor így elég lenne kisebb kerekeket használni és nem növelné "feleslegesen" az egész méretét"

    A nagy kerék legnagyobb előnye, hogy nagyobb rádiuszon fut a szalag, így kevésbé fárasztja a hajlító igénybevétel.

    A magánvéleményem az, hogy nagy táblán kontúrt vágni inkább való egy jó dekopírfűrésszel. Egy bizonyos méret fölött már úgysem tudnád szépen a vonalon tartani a vágást. Egyrészt annak okán, hogy a szemed egy méternél távolabb a fűrészlaptól már nem megbízható - még akkor sem, ha a sastól kölcsönözted, másrészt egy nagyobb táblának már jelentős súlya van ahhoz, hogy finoman tudd mozgatni. És akkor arról még nem is szóltam, hogy mekkora tárgyasztal is kellene arra asok kiskerekű fűrészgépre, hogy ne libikókázzon rajta a leszabandó tábla. Még egy dolog, hogy a vágásképpel vajon elégedett lennél-e?

    Ettől persze még nekiveselkedhetsz valami testreszabott sokkerekűnek, ha úgy látod, hogy valamilyen szempontot nem vettem most figyelembe. Attól nem kell félned, hogy nem tartja meg a sok kerék a szalagot jól. Épp Matthias Wandel mutatja be egyik videójában szemléletesen, hogy ha íveltre esztergálod a kerék palástját, akkor a szalag annak folyamatosan a közepére igyekszik teljesen magától. Az elcsúszástól sem kell tartanod. A szalag a keréken semmivel se kisebb felületen "súrlódik", a tolás miatt pedig a szalagmegvezetés miatt nem tud elcsúszni.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák