Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz yooccoo #22826 üzenetére

    Tennap hazahoztam, köszönöm.

    Tekintve, hogy még előtte befejeztem az R=9,5 mm-es marásokat, legközelebb akkor próbálom ki, amikor puskát gyártok.

    Szemre elég kis seggdugacsak tűnik, magam is kiváncsi vagyok az erejére. De nem rosálok be, ha kisebb feladatra kell, majd beosztanom őkegyelmét.
    Tele van extrákkal, amiket én nem nagyon fogok kihasználni - egyedül talán a konstans elektronikát, de egy R=4-es, 5-ös késnél talán ennek sincs sok jelentősége. Csak 1 patront kaptam hozzá, szerencsére épp 8mm-est - mert tudom, hogy a Bosch egy patronért majd 10 ezer forintot kér a kék gépekbe. A gép teljesen új egyébként. 50-re alkudtam meg. Róla van szó. Mondtam, hogy egy tartozékként kínált Bosch 12-db-os marókészletet inkább nem kérem hozzá, de azt is adták, mert nem tudnák mire használni. Ez egy ajándékba kapott gép, amit épp olyan kapott ajándékba, akinek semmiféle affinitása nincs semmiféle szerszámhoz. Van még neki egy szintén nyomott áron eladó, szintén zsír új akkus, 82mm-es kék Bosch gyalugépje. Ha valakit esetleg érdekel, 90-ről lehet indítani az alkudozást. (Lehet ott pénze az apósnak, hogy vakon ilyeneket ajándékoz.)

    A gép egyébként jelek szerint bírja a GOF sorozatnak azt az ajdebájos sajátságát, hogy ha kioldod, akkor pofánvág. Nem örülök neki, de nem sokat lesz ez kioldva. A lágyindítása meg olyan marketing szagú. Vár vagy 1 másodpercet bekapcsoláskor, hogy lássátok, én most késleltetetten indítok, hogy legyen időd felkészülni, miss Lilly. Aki nem tudja, miről van szó, biztos kapcsolgatni kezdi, hogy mi lelte ezt? (Általában nem szeretem ezt a lágyindítás funkciót semmilyen gépen. Egyedül a Hilti tudta úgy megoldani a dekopírfűrészén, amire bólintottam, hogy igen, ezt mindenkinek így kellene. Nem marketing, hanem funkcijó.)

    Ez a grátiszba kapott 12 db-os késkészlet egyébként (ami szintén sohse ért még fához) tartalmaz egyebek közt egy R=9,5 mm-es rádiuszmarókést. Tehát ha a cég átgondolta, mit csomagol a gép mellé, akkor elvileg nem szabad nyögnie ekkora marószélességtől.
    De nem fogom használni ezt a készletet. Szemre jóféle kések, csak két baj van. Az egyik, hogy 6 mm-es száron ülnek a vidiák, de ez a kevesebbik. Olyan apró csapágyak vannak rajta, ami tyúkszemnek nagy lenne, de 24 ezret forduló csapágynak szerintem kicsike.
    Szerinted van esélyem ezen túladni mondjuk egy tízesért? Pont olyanról van szó, mint a lenti képen látható klt.

    Szóval kicsit később hitelesebben számolhatok be arról, hogy mit lehet várni egy ilyen 900W-os géptől. (Sajnos nem engedi az időm, hogy most tesztelgessem, pedig örömmel tenném. Pillanatnyilag fontosabb lenne egy asztalt építeni neki. Apropó, asztal. Elődjét, a zöldet úgy tettem asztal alá, hogy a talpat besüllyesztettem egy kb 20 mm vastag bükk táblába. Pontosan akkora vájút vájtam neki, amekkora a talpa. Nem bírtam most kiszedni belőle, úgy bele volt szorulva. A 120 centis szeghúzót kellett elővennem spajszer gyanánt, és így sem jött ki könnyen. Azért írtam mindezt, hogy ha valaki más is besüllyeszti a talpat, (ugye, hogy jobban kiálljon a síkból a marókés aztán) akkor egy kis luftot hagyni köll neki. Bizonyára párát kapott a fa, - túl száraz lehetett - megdagadt, és úgy megszorította a gépet, hogy abban hiba nem volt.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák