Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz mrcruiser #25934 üzenetére

    Megnéztem a tolóasztal szintkülönbségét. Nem tudom kimérni, olyan kicsi. Talán ha egy tized.

    Megmértem az asztalban a hornyokat.

    A tolóasztalban is van horony, de azt nem mértem - a szánt úgysem abba kell készíteni. Az kacifántosabb geometriájú - a szögvonalzó fixálása okán.

    "Az említett 2kw-ot viszont nem értem. A makitának tudtommal 1,5kw körül van a teljesítménye. Mondjuk egy 1,5 kw-os makita vagy egyéb márkás, hasonló teljesítményű motor biztosan sokkal komolyabb teljesítményre képes, mint egy aldis 1,7-es motor.."

    2 kW keményfa vágásakor nem valami combos kraft. Megoldja, de nem úgy, mint egy 4 LE motor.
    A matebó TS 250-el simán szeleteltem 70 mm vastag bükköt. A motor bírta szépen, de rajtavesztettem, mert kezdő létemre nem egyengettem ki a fát fűrészelés előtt. Oda is csapta az asztalhoz úgy, hogy meggörbült az a vas betét a korongnál, ami más gépeken műanyag szok lenni.
    A Makitával nem próbáltam keményfát vágni még, mert ilyen feladatra van jobb gépem.
    Nem arról van szó, hogy a Makita felvett és leadott teljesítménye közt kisebb a differencia, mint egy Aldisnál mondjuk. Legalábbis szerintem. Nem jártam ennek utána. A metebó TS 250-hez mérve meg lesz a hasonló vagányság erő tekintetében, ugyanis a Makita úgy oldotta meg ezt a kisebb teljesítményű motorral, hogy nem 3,2 mm széles vidiákat, hanem csak 2,7 mm-t használ. Ez aztán van, amikor még jól is jön, de van, amikor kifejezetten hátrány.

    "Ezért szeretnék inkább kevesebb funkciót, de azokat stabilabban."

    Erről beszéltem. MLT 100 VS metebó TS 250 - utóbbi kevesebb funkcióval bír ugyan, de azt stabilabban nyújtja.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák