Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dose79

    újonc

    Üdv mindenkinek!

    Régi, de nem rendszeres olvasója vagyok a fórumnak. Többnyire keresgélni szoktam a hasznos hozzászólások között, amit összehoztatok sok év alatt :)

    Tudom, hogy ez visszatérő téma és néhány éve alaposabban kiveséztétek a "Milyen asztali körfűrészt vegyek" témát, de sajnos most én is szeretném feltenni ugyanezt a kérdést, pontosabban tanácsot szeretnék kérni.

    Van itt ez a Makita 2712 rém egyszerű fűrész [link], amiről sehol (pl. külföldi fórumokon vagy akár amazonon) sem találok véleményt/tesztet, így egy kicsit bizonytalan vagyok, hogy jó ötlet lenne-e megvásárolni és átalakítani egy kicsit.

    A kiindulópont az volt, hogy még a 100-200e Ft-os tartományban sem számíthatunk túl nagy pontosságra (pl. lötyögős párhuzamvezető), ezért vennék egy ilyen egyszerű gépet és szépen köré/fölé építenék rétegelt lemezből vagy MDF-ből egy masszívabb asztalt, illetve arra egy tolóasztalt. Párhuzamvezetőt is inkább sajátot csinálnék alu profillécekből, később meg beszereznék hozzá egy ilyen INCRA "pozícionálót" [link], így elméletem szerint megállna a dolog 200e Ft alatt, viszont lenne egy baromi pontos, erős fűrészem.

    Ki, mit gondol erről? Vegyek inkább egy MLT100-at? :)
    Ja, a felhasználás célja bútorok készítése (keményfa-puhafa, konyha, nappali, könyvespolc, gyerekbútor, kerti pad, stb, de valószínűleg nem úszom meg a szaletliépítést sem..), ehhez tervezek beszerezni egy Festool Dominot is (ebbe most ne menjünk bele, tudom, hogy erősen megoszlanak a vélemények róla).

    A számítógép előtt töltött évek során nagyon sok ötletet raktam a fiókba és most jött el az idő, hogy neki is álljak megvalósítani őket. (A faesztergálással kezdtem tavaly, az is régi terv volt. )

    Köszi, ha végigolvastátok! Szívesen venném a jótanácsotokat körfűrész ügyben!

Új hozzászólás Aktív témák