Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz mata1 #2837 üzenetére

    Hálásan köszönöm, mata1!
    Ebben elég sok fontos információ van, ahonnan szépen el is lehet indulni.

    Ahogyan Szilárd is írta, valószínűleg a rétegelt hajlítást többen ismerik, sőt gyakorolják. Mindettől függetlenül emeli a fórum színvonalát egy részletekbe menő leírás a rétegelt hajlításról is. Ha valakinek kedve szottyan kipróbálni magát, hogy mondjuk hegedűt, gitárt, dobot készítsen, meríthet belőle indulásnak. A scan nagyon jól olvasható!
    A gőzzel hajlítás teljesen más dolog, és azt hiszem, mindkét eljárásnak megvan a maga elterjedt felhasználási területe.

    Gyakorlatilag Thonet széken nevelkedtem fel, ami még kommersz-nek is míves volt (akkoriban elterjedt volt a Thonet, sok háztartás bútordarabjaként) a mai dizájnhoz képest igazi családi élő darabok voltak. Kicsi gyerekként is rácsodálkoztam, hogy milyen erősen, ráadásul milyen egyformára meg lehet hajlítani a fát.
    Már felnőttként egy lomtalanításon guberáltam két hajlított karú fotelt. Amellett, h gyönyörű darabik voltak, igen kényelmes is volt a karfája - igazi vastag anyagból. (úgy 30x120x1600-ra tippelem) Míg tudtam hova tenni, naponta használt kedvenc bútordarab volt a házban - egy tulipános ággyal egyetemben, amit 500 Ft-ért vettem 1990-ben sodronyostul.

    Hát ennyi időnek kellett eltelnie, hogy kicsikét legalább megtudjak a Thonet-ről.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák