Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • serfozotibi

    csendes tag

    válasz Zerdal #33290 üzenetére

    Ha elég precízen fut a sínen a fűrészed, akkor megpróbálhatod azt, hogy 2-3 mm-es mélységet vágsz először, aztán pedig teljeset. Ez függ pár dologtól, de én már vágtam így, és legtöbbször bejött. Azért mondom hogy legtöbbször, mert nem minden laminált lap egyforma, vannak olyanok amelyeknek sokkal ridegebb felülete van, tehát kipattog, akármilyen otthoni módszert alkalmaz ember. Egyébként trapéz fogú lappal szerintem egész jól lehet boldogulni, én olyat használok a merülőfűrészen is. Valamint, van még az a rizikófaktor, ha a fűrész kotyog a sínen, vagy esetleg a talp és a gép kapcsolata nem megfelelő, és vágás közben billeg. Nah az rendkívül idegesítő, bár ez inkább kézi cirkuláknál áll fenn, a merülő fűrészek azért átgondoltabbak.
    Nyilván, ha jó a gép, és még a lap is megfelelő, akkor sokkal jobb esélyekkel indul a versenyző. :K A lapszabász vágásminőségét azonban nehéz utánozni házilag, de hallottam olyat is, hogy ledarabolja a srác a bútorlapot cirkulával, kicsit nagyobb méretre, mint amire szükség lesz, aztán felsőmaróval levesz belőle picit. ..és tádááám! :DD Mondjuk szerintem az úgy nem túl haladós.

    A fenti Bosch lapok nekem ismerősek. Laminálthoz, 254mm-es Multi material-t használok, 96 trapézfoggal, nekem nagyon bevált, és ugye olyan 18e Ft körül van. Van kettő, az egyik dolgozik míg a másik élezés alatt van.

    Apropó! Tudja valaki hogy mi van a leitz lapokkal? Tanuló koromban olyat használtam oktatómnál, holker élű volt. Azzal szabtunk elővágó nélkül, de nagyon sokáig bírták, nem sűrűn volt élezve. Forgalmazzák azt több helyen, vagy csak a gyártó honlapján? Kiváncsi vagyok, jártas-e valaki ebben a márkában?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák