Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz generatoros #33710 üzenetére

    Helyzet a következő. Megértelek a távolság miatt, én is kétszer mentem le a műhelybe megnézni, hogy mi is van. :)

    Az kiderült, hogy a stelleren nincs állítási lehetőség a derékszöget illetően. A fekete rész, az egy alu öntvény, aminek a felfekvő pofái lettek "felszabályozva" valamilyen forgácsoló eljárással (de mintha csak smirglizve lenne...). Ez elvileg be van lőve derékszögre és akkor az egésznek jónak kell lennie. A fejhez a steller alu profilja két csavarral elég stabilan rögzül, ott nem hiszem, hogy kotyogás lehetne.
    A pirossal és zölddel jelölt pofák között a távolság kb. 2-4tmm-rel több mint az alu sín maga, amin fut ez az egész. Tehát van egy szükséges kis kotyogása a steller fejének. Ez olyan mérvű, hogy ha nem rögzítem a stellert csak a fekete fejrészt hol jobb, hol bal kézzel szorítom a sínhez, akkor a steller túlsó vége fél centimétert képes jobbra balra mozogni. De ez így normális. Amikor megszorítod akkor természetesen befeszül derékszögbe.
    Az érdekesség, hogy anomáliák nálam is vannak a pofák között. A pirossal jelölt 1 2 3 pofa teljesen egy síkban van, 4-es vagy 0,2mm-rel hátrébb. Ez elvileg hiba, de nem tapasztaltam még, hogy hiba lenne. Ad absurdum az alu öntvény is torzulhatott ennyit, de ezt nem tartom valószínűnek. A zölddel jelölt pofák (amiknek a szorításnál nincs szerepük csak a sínre helyezést segítik(!) ott a 3-as számú pofa áll egy hajszálnyival hátrébb. Ennek még kevésbé lehet jelentősége.
    Nem tudom, ez mit segített?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák