Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz generatoros #33719 üzenetére

    "Azöld pofák én szerintem csak arra jók hogy a steller függőleges oldala derékszögben legyen az asztallal."

    Nem. A zölddel jelölt pofák, mármint az a felülete, amire a pöttyöket tettem, azok nem fekszenek fel sehová. Ami felfekszik a stellert megvezető sínre, az az a felület, amelyben a négy csavar látható. Az egyébként egy fekete műanyag betét. Az biztosítja, hogy a steller oldalfala valaóban merőleges legyen az asztallaphoz képest.

    A zölddel jelölt pöckökből ami felfekszik, az a belső oldala, amit próbáltam is a zöld 1-nél egy görbe nyilacskával jelölni. És ezeknek az oldalaknak kell egyvonalban lenniük ahhoz, hogy a reteszelésnél ne történjen elmozdulás.

    "A bibi most jön mert ha felfektetek rájuk egy acél vonalzót akkor csak a két középsőre ül, a két szélső és a vonalzó között hézag van ( kb 1-2 tized mm). EZ LEHET A GOND?"

    Igen, ez a gond! Nálam ugyebár a 3. van egy kicsit beljebb, de ennek nincs jelentősége, legfeljebb annyi, hogy nem vesz részt a szorításban.
    Közben megint lementem a műhelybe :)) Rájöttem, hogyan érdemes a reteszelés a legtutibban végezni. Mielőtt szorítanál a retesz karját húzd magad felé kicsit, hogy a zöld pofák szoruljanak a sínhez és így reteszelj. Ha így csinálom, akkor reteszelés közben a steller túlvége már meg sem moccan, mert a húzás során már beállt a megfelelő pozícióba, ami nálam szerencsére pont a derékszög. Ha nálad a két szélső zöld pofa van "hátrébb" akkor csak a két középső pofa fog, könnyebben kibillen a steller a megfelelő állásból. gondold át, mi a jobb, a középsőkből levenni, vagy a szélsőkre rádolgozni egy kis anyagot?
    Ha egyszer belőtted, utána már jó lesz.

Új hozzászólás Aktív témák