Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz serfozotibi #33801 üzenetére

    "Nemtudom pontosan mire gondolsz a "használható könnyített gép" kapcsán, de tulajdonképp ez a Bosch szerintem fedi azt a kategóriát"

    Nem, nem erre gondoltam. A Te kék Boschod, az én Metabóm, a nagyobb (vagyis drágább) Makita a "sima" hordozható kategória. Arra lett kitalálva, ami ennek a videónak az elején is látható. Egyértelmű, hogy a Metabo kimondottan ezt a hordozhatóságot fejlesztette a TS 254-nél az elődhöz képest.

    Amire én gondoltam, az az Einhell-féle formatizáló gép. Vagyis nem egy ember által felkapható, autóba könnyen betehető gépről van szó, csak egy olyanról, ami a kerekek segítségével műhelyen belül könnyen mozgatható. Egy 60-80kg-os gép még nem szürkeöntvény vázú , de azért már stabilabb, mint egy 30kg-os.
    Mondom, szerintem van arra igény, hogy nem kell hordozhatónak lenni, de azért mozdítható legyen, ha kell. Egy 120kg-os gépet már nem nevezek mozdíthatónak, bár nyilván az is tologatható, ha kerekek vannak alatta.

    De vannak egyébként öszvér megoldások, ez a bernardo például ez a 70kg-os kategória, de van egy kis szürkeöntvény asztal, kis fűrészlappal (200mm) és egy kis teljesítményű indukciós motorral. Vagy ez, ami gyakorlatilag csak a dobozolásban különbözik.

Új hozzászólás Aktív témák