Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz pali923 #33832 üzenetére

    "akkor mit vegyen a szegény ember"

    Most akkor mondhatnám az, hogy levegőt...
    de ha reálisak akarunk lenni, akkor lássuk be, hogy nagyjából úgy vannak beárazva ezek a gépek, amennyit érnek. Sőt, bizonyos értelemben kedvezőbben is. Az aldis/lidlis 35ezres körfűrész igazán kedvező árú gép és egy hobbista meg tudja vele valósítani az elképzeléseit. ha annál jobbat szeretne, akkor ott a zöld Bosch 100.000-ért, ha annál jobbat, akkor 150ért a kisebb makita, kicsivel felette az AEG, 200 felett meg már nézőpont kérdése, hogy márkás hordozható vagy kínai "telepített" gép.
    Azért csodákat ne várjunk el, ahogyan nincs hobbikategóriás röntgengép, úgy hobbiáron se számítsunk lapszabász képességekre. Az öregek mesélhetnének arról, hogy mennyibe került anno egy barkácsgép.
    Én 1992 körül 13.900Ft-ért vettem egy zöld Bosch 550W-os kézi fúrógépet, nagyjából most is ennyi az ára. De akkor az több mint egy fizetés volt. ma ki venne mondjuk 200ezerért egy ilyen gépet? Két HILTI fúrógép ára...

    Azon szoktunk lamentálni, hogy a lidlis 35ezer és bosch 100ezer között nincs igazán jó alternatíva. Ide lehetne pozíconálni valamit, de legfeljebb egy multinak, aki nagy darabszámmal képes jó ár/érték arányt előállítani. De ebben a szegmensben legfeljebb az igényesebb hobbisták jöhetnek szóba, azok pedig kb. annyian vannak, akik itt-ott lelkesen fórumoznak. :) Néhány tucat ember.

Új hozzászólás Aktív témák