Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz mdk01 #3497 üzenetére

    Néhány gondolat kikívánkozik belőlem:

    Régebben rengeteget hidegburkoltam, és nyitott szemmel figyeltem mindig minden egyéb burkolást is, amikor más szakik is dolgoztak velem párhuzamosan. Így abban a szegmensben is rengeteg trükköt, módszert megismertem, sokat el is sajátítottam.

    Nos: Nikecell a falra!

    Sokan meggyőződéssel állítják, és művelik, h nem kell azt a méregdrága speciális habarcsot megvenni, elég a mezei csemperagasztó is. Hát ez káros tévhit! Nem elég. A mezei meg pláne!
    Ha már csemperagasztó, és félmegoldás, akkor legyen legalább flexibilis ragasztó, és abból is a drágább. Ha két komponensű flex ragasztó, még közelebb jár az igazsághoz. De még mindig nem éri el!

    Saját habarcs: (amit kifejezetten a nikecellhez kevert ki mondjuk a BAUMIT )
    Önmagában az is csak szenteltvíz. Vagyis nem igaz, amit a gyártója állít.

    A szakszerű külső Nikecell szigetelés a következő:
    1 - nikecell nikecellragasztóhabarccsal felragaszt
    2 - minden 1 m2 felület 5 db műa tiplivel mechanikusan felcsavar (ez tényleg erre fejlesztett tipli) a következőképpen: minden sarokra és minden átlómetsződésre egy tipli.
    3 - az egész nedveshabarccsal vékonyan beken, és egykettőre belenyom üvegszálháló, amit tükörsimára elsimít, mint ha csak glettelne
    4 - lefest, és évtizedekre elfelejt, ha nem tud egyetlen egér se bejutni a nikecellbe seholse.
    (Ha tud, akkor ott kurvául elszaporodik, századokba felfejlődve rág és szaporodik szünet nélkül.)
    Ez kültérre igaz.
    Nézzétek meg azokat a nikecellből ragasztott reklám és cégfeliratokat, amiket csak a la natúre odasaraztak valami henkel varázslattal: Hiphopp, a felét máris elfújta a szél.

    A beltér már könnyebb eset - feltéve, hogy nem dűlnek túl gyakran neki, mint ha váróteremben unatkoznának.
    Oda tényleg elég sok esetben a szilópuskából kinyomott takony. Akkor, ha megfelelően drága szilikonkeverék, garantált is lesz az eredmény. De a 3-500 forintos tubusok kivétel nélkül több szóját tartalmaznak, mint szilikont, műgyantát, egyéb értékes kötőanyagot. Ezek nemnagyon szavatolnak semmit - mondjuk ha a cél egy budi eldugítása, hát olcsóbb, mint megtömni ólvéjsztamponnal.

    Van azonban egy közismert univerzális ragasztó, ami azonnal köt, és gyakorlatilag garantáltan oldhatatlan kötést ad: a palmatex, palmafix, palmanyuszifül. Nehéz vele dolgozni, de jó. Ha csak odaérinti az ember a nikecell-t, parafát (akár csempét is!), már nem tud korrigálni - tehát határozott, biztos kéz kell hozzá, meg talán picike gyakorlat.

    Egyébként meg hadd mondjak valamit:
    Ne idegenkedj a sarazástól - nem olyan borzasztó dolog az. Veszel 300 ft-ért egy keverőszárat, befogod a fúrógépbe, és 20 naptári másodperc alatt elkeveri ezeket a zsákolt szentszarokat. A konzisztencián tetszőlegesen állíthatsz úgy hogy utólag port, v pici(!) vizet keversz még bele. Egyébként a helyes arány: 1 vödörbe 1,5l (ásványvizes palack) víz először. Ebbe elkezded a zsákolt eztazt önteni mindaddig, míg a vízből kiáll egy jókora domb, és az körülveszi úgy fele-fele arányban a víz (terület fele domb-fele víz). Elkevered, pont jó.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák