Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz matta2003 #36406 üzenetére

    "A különösebb ok: nem tetszik a sok ajtó."

    Más meg látod azon töri a fejét, hogy az üres felületek "sivárságát" hogyan oldhatná :)

    De egyébként tényleg magadnak kell eldönteni a dolgot. Elsősorban a funkciót, hogy mi és hogyan szolgálná a kényelmeteket, mennyit tudtok rá áldozni. Utána jöhet, hogy szétnéztek, keresgéltek, hogy milyen dizájn tetszene nektek, mi az ami megvalósítható. A fenti példák talán azért is fiókosak, hogy egyértelmű legyen, csak a változatosságot szerettem volna szemléltetni. De itt egy példa arra, ami közelebb áll az elképzelésedhez:

    Én esetleg annyit tanácsolnék, hogy figyelj oda az arányokra. Amit rajzoltál, ott a függőleges és vízszintes méretek nem igazán szerencsés arányúak. Ha valami nem négyzet, csak majdnem az, akkor ott az ember bizonytalannak érzi magát. Egy kör legyen kör vagy legyen egyértelműen ellipszis. Érthető? Ha valami téglalap, akkor nem árt ha a téglalapban működik az aranymetszés vagy ha a hosszabbik oldal egész számú többszöröse a rövidebbnek.

    Minél szélesebb ajtót találsz ki magadnak, annál hamarabb kiütköznek majd az anomáliák, ha az ajtó megereszkedik. Nem véletlenül ajánlották a tolóajtót. Mindennek van előnye és hátránya.

Új hozzászólás Aktív témák