Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Grizzlu #41866 üzenetére

    Ugorja át mindenki!

    Tudom, hogy az agyatokra megyek már e metebó fóbiámmal. (Talán inkább pü-ben kellett volna elküldenem - vagy mégsem? :F )

    Amikor kezdtem a vállalkozást, megnyerő volt számomra, ahogyan előadta magát a matabó. Így aztán tapasztalatlan és buta fejjel elkezdtem beruházni metebó gépparkra. Nem egy, hanem elég sok gépet beszereztem tőlük. Nem telt el egy év, és kivétel nélkül minden darabjuk megjárta a szervizt. Ez még úgy rendben is lett volna, de amikor a kombigyalumat két hónap várakozás után csak úgy kaptam vissza garanciális javításból, hogy felvettem a kapcsolatot az eladó céggel is, és a fogyasztóvédelemmel is (Egy kibaszott mágneskapcsoló miatt!), akkor kattant bennem valami. Két hónapig nem tudtam termelni. Nem volt bevétel. Ez óriási érvágás egy induló vállalkozásnak. A kombigyalut végre visszaküldték. Annyit se mondtak, hogy húzd meg a f@szunkat, kicsit elaludtunk rajta. Öröm, bódodság! De csak néhány napig. Utazott vissza ismét a metamó a szervizbe, mert széttörte a saját asztalát. Megjavították, és jött a dörgedelmes ímél, hogy most még megtették ezt nekem garanciába, de nekem kellett volna ellenőriznem a csavarokat, hogy meg vannak-e húzgálva. Hát ettől kettéállt a fülem vazze. Nyolc munkaórát bírt ki a trehány munkájuk után. Aztán a lézercut szupercsoda gérvágójuk nem volt hajlandó billenteni. Azt nem is írom, hogy soha nem sikerült vele két egyforma vágást produkálni - gyárilag nyeklett-nyaklott. Ezzel a problémával az évek során legalább hat alkalommal volt garanciális és fizetős módon is a matebó szervizben. Meg máshol is, amiben nagyon bízok. De megjavítania soha senkinek nem sikerült korrektül és véglegesen. A pontosságáról én már a vásárlás napján letettem. Vannak olyan munkáim, ahova nem fontos a pontosság. De arra se tudom használni. Egy tecsógazdaságos legoccóbb gérvágó ennél nagyságrendekkel többet nyújt, és nem aranyáron. Mire használjam? Ajtó kitámasztónak? Néztem én egy ipari vásáron a nagyobb gérvágójukat. Hát az is épp úgy nyeklett-nyaklott, mint az olcsóbbik.
    Nem sorolom tételesen a matebós egyéb kínjaimat. Lúzerok, és szemérmetlenül kopasztanak. Se szerviz, se garancia, se korrekt működés. Mindez akkora pénzért cserébe, amennyiért a konkurencia java valódi értéket kínál. Használják egészséggel azok, akiket sikerült jól elaltatniuk a marketingeseknek, és nem kérek soha több metebót.
    Egy Makita gérvágóra váltottam a metebó után. Nem voltam azzal se maradéktalanul elégedett, mígnem került végre egy profi DeWalt a 702-es képében.
    És megtapasztalhattam, hogy valóban a DeWalt a gérvágók királya. Vagy nyolc éve hugyoztatom, és most is pont annyira tűpontos, mint újkorában volt.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák