Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz #05304832 #41940 üzenetére

    Nem először gondolkodtatsz el a következőn:

    Egy asztalos fórumon vagyunk, ahova sokan betérnek okosodni, tudást szerezni.
    Nem érzem, hogy éreznéd a felelősségét annak, hogy itt helytelenre tanítani az okosodni vágyót annyit tesz, mint jól picsánrúgni.
    Szakmai felkészületlenségedet bizonyítja, hogy makacsul kitartasz az ostobaságod mellett, és kötöd az ebet a karóhoz. És az még szerencsés, amikor ez így van, mert vitával találja magát szemben az ide betérő, és választhat az alternatív vélemények közt. Nehéz dolga lesz, mert olyan magabiztosan osztod helytelenül az észt, mint aki a mestörök mestöre, a lámák lámája.

    Amikor próbálom megmozdítani a józan paraszti eszedet, azt sem érted. Én nem azt írtam, hogy szárítókamrában kell elkészíteni a bútort, hanem azt, hogy oda kell készíteni bútort.
    A te fűtött műhelyed állhat olyan távol a felhasználás klímájától, mint Makó Jeruzsálemtől. Eszedbe nem jut magadtól ilyesmi.
    Tipikusan lúzer dolog az ügyfelet hibáztatni a túlfűtött felhasználásért. A 23-24 fokos lakásnak semmi köze a relatív páratartalmához. Ráadásul egyáltalán nem túlfűtött. Volt itt szó már elhasadt frontról. A hozzáértőbb publikum rávágta, hogy telibe ragasztották a betétet. Ekkor ugyan mindegy a szoba hőmérséklete, ugyanis nem kapott a fa magának kellő mozgásteret. Konkrét esetben egyáltalán nem zárom ki, hogy az a 12%-os tölgy lehetett akár 16-18% is. De nem állíthatom, hiszen nem én mértem.

    Amikor a fűtött műhelyedben akklimatizálod a műszárított alapanyagot, akkor már régen nem beszélhetünk 8%-os nedvességtartalomról. Annyi akkor volt, amikor azt a szárítókamrában megmérték - de már nem annyi.

    Nem először érzek fizikai fájdalmat a bőre szabott mellényed okán.

    Százezer forintos fa nedvességmérő nélkül is egyszerűen megállapíthatjuk, hogy egy fa mennyire száraz, mennyire nedves:
    Kettévágsz szalagfűrésszel egy méteres alapanyagot lapjára. Egyengeted, vastagolod. Leteszed este az asztalodra. Ha reggelre felhúzta a két szélét, akkor vizes volt a fa. Ha reggelre feldomborodott a közepe, akkor túl száraz volt a fa. Ekkor átfordítod. Ha estére visszaegyenesedik, azzal ellenőrizted a feltevésedet, hogy a vetemedés oka nem a fában levő feszültség volt, hanem a nedvességtartalom változása.

    Nem ördögtől való dolog műszárított anyaggal dolgozni. Az igazán nagyok is ezt teszik, és jól működik. De amikor nem is tudjuk, mit teszünk valójában, az csupán annyit tesz hizlaljuk a műszárító bukszáját ha kell, ha nem.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák