Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Dízeles #4183 üzenetére

    Kicsit sok víz lefolyt a Dunán, mire én válaszolok, de visszatérek még röviden a metabo gérvágóra...

    A "kaloda" tippet köszönöm, korábban már csináltam hasonlót, ezzel együtt mindenképpen szeretném szintbe hozni a gérvágó műanyag betétjét. De az sem kizárt, hogy csinálok bele egyet alumíniumból.

    Madmax,
    a KGS 255-nek van még egy nagyon kiforratlan megoldása, ez pedig az a csavar, amellyel a vágás mélységét lehet csökkenteni (ha nem akarom átvágni az anyagot, csak "marni" vele) Az ellenanyás csavar nem merőlegesen ütközik, hanem szögben, ami miatt rohadt nehéz pontosan belőni, hiszen amíg nem húzom meg az ellenanyát, addig a csavar lötyög oldalirányban. Nem tudom érthető-e amit mondok?

    thyeby,
    az a bizonyos KS 210-es gérvágó - ha jól emlékszem - a metabo legkisebb gépe volt, és emlékeim szerint mindenki szidta mint a bokrot, állítólag felcímkéztek valami noname vackot.

    Gondolkodom a 8cm-es darabok toldásán, de nincs jó megoldásom. Az lenne a legszerencsésebb, ha találnál valami funkciót ezeknek a hulladék darabkáknak. Én lehet, hogy kihagynám a tiplizést és csak simán összeragasztanék pár darabot, annyit szerintem kibírna, ami egy jól megvezetett "cél-kalodában" történő vágáshoz szükséges. Nekem legutóbb egy egészen vékony lapocskára volt szükségem és szükségből összeragasztottam 3db 6cm-es darabkát, abból vágtam, igaz ez nem kereszt- hanem hosszirányú vágás volt.
    Esetleg - de ez nem végiggondolt ötlet - készíthetnél egy állandó "nyelet", aminek a végén kiáll egy rövid facsavar, erre feltekerhetnéd a központosan előfúrt maradékaidat. Ki kellene kísérletezni, hogy mekkora legyen ez a csavar, hogyan lehet, jól rögzíteni, hogyan fúrnál elő gyorsan, pontosan a maradék munkadarabokba, stb.

Új hozzászólás Aktív témák