Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nullpoint

    senior tag

    válasz Soká #47648 üzenetére

    Írtam azt is hogy búrorlapnál nem szerencsés a szélesebb ék, de itt divat egy szövegből kiemelt szón rugózni. Bár gondolom te is felvágtál pár sokezer tábla bútorlapot és te is meglepődve tapasztaltad hogy némelyik laminált forgácslap is úgy össze tud szorulni hogy megállítja a szerszámot, visszabaxni meg nem tudja a fűrészlap mert 70-80 kiló egy tábla.

    Ugye azt is tapasztaltad amikor felvágtál sokszáz köbméter deszkát, hogy milyen jó is a 2colos és 20cm széles pallót vágni ami egy kicsit még nedves is, ugye mert egy héttel előtte még csicsergett a madár rajta. Ugye próbáltad már hasítóék nélkül ugye? Utána próbáltad a szélesebb hasítóékkel is ugye? És tapasztaltad hogy akkor lehet vágni a gerendát rendesen , ugye?? Ugye tapasztalatból beszélsz, UGYE?????

    Mert én tapasztalatból beszélek és bizonyítani is tudom.

    Azért mert te az 5mm vastag balza lécedet elvághatod hasítóék nélkül, meg vágásnál vékonyabb hasítóékkel szerelt gépen is, attól még a gerendát NEM szabad úgy mert rohadt balesetveszélyes. Azért lett így kitalálva hogy megmaradjon a keze embernek.

    Azért írtam ebbe a topicba mert azt hittem ez igazi asztalosok gyűjtöhelye.
    Nem, ez nem az. A külső szemlélő számára ez arrogáns laikusok gyülekezete. Tisztelet a kivételnek.

    A laikussággal nincs baj, ismerek pékből meg gépészből lett profi asztalosokat. Ismerek tűzoltóból lett fényezőt. Mindegyik profivá vált, mert érdekelte a dolog és megtanulta.

    De nagyon nagy baj amikor valaki nem ért valamihez , és nem akarja megérteni, és próbálja a butaságát megmagyarázni olyannak aki ért hozzá.

    Legyetek már kedvesek és sétáljatok már be egy faipari szakiskolába és kérdezzétek már meg a dolgokat. Kaesz Gyula Faipariban végeztem, nyugodtan találkozhatunk ott is gyerekek, és bemehetünk együtt. Állok elébe.

    De addig is ne hülyézzétek már le a tankönyvek íróit. Meg azokat se akik tudják és értik hogy mi miért működik úgy ahogy.

    kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

Új hozzászólás Aktív témák